Stiri de ultima ora

Sportive din România susțin Parisul pentru a deveni gazdă a Jocurilor Olimpice din 2024

Ideea de a avea un oraș european gazdă a Jocurilor Olimpice în 2024 este una dintre cele mai conturate misiune diplomatice alternative în regiune.  Capitala Franței se luptă pentru câștigarea dreptului de organizarea a JO din 2024 cu orașul american Los Angeles și cu capitala ungară Budapesta, Comitetul Internațional Olimpic urmând să desemneze gazda competiției anul acesta, pe 13 septembrie, cu ocazia celei de-a 130-a sesiuni CIO care va avea loc la Lima, în Peru.

Din momentul în care au fost anunțate numele orașelor candidate, comunitatea sportivă internațională a început să își manifeste susținerea pentru una dintre gazde. Capitala României, București, se numără printre cele peste 50 de orașe din întreaga lume care și-au anunțat susținerea față de candidatura Parisului la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024. Campania pentru capitala franceză este susținută în forță de diplomația din hexagon, prin evenimente conexe și o viziune unică.

Mai multe sportive din România se alătură campaniei pentru alegerea Parisului drept gazdă a Jocurilor Olimpice din 2024. Inotătoarea  Camelia Potec și scrimera Ana Maria Popescu, ambele laureate cu aur la ediții anterioare ale Olimpiadelor au declarat că optează pentru Paris fiindcă infrastructura specifică este una dintre cele mai dezvoltate. Sportivele din România au fost invitate la un eveniment organizat de Ambasada Franței din București prin care se promovează dosarul de candidatură al Parisului.

In acest sens și sub auspiciile  Zilei Internationale a Femeii,  Ambasada Franței din România a organizat un eveniment in linia diplomației sportive si a promovării femeilor care intruchipează valorile sportive de fair-play, toleranta si prietenie.
www.rfi.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus