Stiri de ultima ora

Slavia Praga - CFR Cluj e sold out. Cehii pregătesc vacarmul pe stadionul de 10 ori mai ieftin decât arena de hochei. Tricoul Stelei, în muzeul Slaviei

Slavia Praga - CFR Cluj e sold out. Cehii pregătesc vacarmul pe stadionul de 10 ori mai ieftin decât arena de hochei. Tricoul Stelei, în muzeul Slaviei
Sport
Este cerere mare de bilete pentru meciul decisiv de intrare în grupele UEFA Champions League . Stadionul de 20.000 de locuri al celor de la Slavia va fi plin, la partida de miercuri. Sinobo Stadium, nume preluat după sosirea investitorilor chinezi, a costat sub 40 de milioane de euro, fiind inaugurat în 2008. Chinezii au promis în 2018 că vor investi alte 50 de milioane de euro în arenă. Ca o comparaţie, arena construită pentru hockey a costat de 10 ori mai mult, fiind a doua cea mai mare arenă destinată acestui sport, din Europa.

Investiţiile au început şi cu un muzeu, Slavia fiind singurul club din Cehia care dispune de aşa ceva. În muzeul Slaviei există unul dintre cele două “Baloane de aur” câştigate de jucători din istoria Cehiei, trofeul adjudecat de Josef Masopust, în 1962.

Tricoul Stelei, lângă mingea lui Pele

În muzeu se găseşte şi o minge semnată de Pele, după un meci între Brazilia şi Cehoslovacia, disputat în 1956. Cehii păstrează şi amintiri legate de partide cu echipe româneşti. În muzeu este expus şi un tricou al Stelei, de la partidele din 2007, când cele două s-au întâlnit în UEFA Champions League.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus