Stiri de ultima ora

Simona Halep, time-out medical la Roma Daniel Dobre a sfătuit-o să se retragă!

Simona Halep, time-out medical la Roma Daniel Dobre a sfătuit-o să se retragă!
Sport
Simona Halep a avut probleme medicale în timpul meciului din turul secund al turneului de  la Roma, cu Marketa Vondrousova.

Jucătoarea născută în Constanţa a avut nevoie de ajutorul unui fizioterapeut în setul decisiv, la scorul de 2-1 pentru adversară.

Fizioterapeutul a întrebat-o pe Simona dacă doreşte să meargă la vestiare, dar românca a acceptat să primească îngrijirile pe teren. Sportiva noastra resimţea dureri în zona gambei, loc unde a fost masată  minute bune  si a fost masata intens. Dupa cateva minute in care i s-a facut masaj, Simona a revenit pe teren si a continuat meciul. Totusi, dupa doar doua game-uri, Simona l-a chemat pe teren pe Daniel Dobre, caruia i-a spus ca are dureri mari. Dobre i-a cerut astfel sa se retraga, dar Simona a dorit sa continue. "Obiectivul nostru e Roland Garros-ul, depinde cum te simti. Daca vrei sa dai maciuci si vrei sa castigi.... Daca vrei sa nu te accidentezi, mai bine nu mai juca. Depinde cum te simti. Daca simti ca e contractat, risti sa stai o saptamana. Obiectivul nostru e Roland Garros. Ai jucat, ai incercat, asta e", i-a spus Dobre sportive. După ce a luat relativ uşor primul set, scor 6-2, a doua jucătoare a lumii şi-a pierdut repede serviciul în actul al doilea, iar adversara s-a desprins la 2-0 şi 3-1. Deşi a reuşit să revină şi să egaleze, Halep a simţit că jocul său nu funcţionează aşa cum şi-ar fi dorit şi, la 4-3 în favoarea sportivei din Cehia, a cerut un on-court coaching. Antrenorul româncei de 27 de ani a fost mulţumit în mare parte de jocul Simonei şi a încercat să ajusteze câteva aspecte. "E prea dreaptă lovitura. Mingea ei vine cu efect destul de moale şi o împingi prea mult. Trage de capul rachetei mai repede şi dai traiectorie. În al doilea rând, când vezi că ţi-a scos trei-patru din alea, nu trebuie să-i faci punct. Mai dă-i o dată. Îi place s-o alergi şi s-o hinghereşti. Ai dat o dată, de două ori, începi din nou punctul, dacă e nevoie. Şi bate vântul. Acum ai avut vântul din partea asta. Trebuie să-i dai mai mult efect. În rest, a fost ok jucat tactic. Ţi-am spus, e prea dreaptă lovitura pe mingea ei moale. Aia care-ţi vine scurt după ce dai tare, du-te mai la ea, ca la început, şi învârte-o repede. Nu trebuie să fie winner. Dacă-ţi mai dă una, i-o mai dai. Şi din teren mai dă şi contre-pied. Când ai două-trei în teren, i-o mai dai şi dincolo. Eşti ok, eşti acolo. Învârte mingea mai mult la rever, asta-i tot. În rest a fost foarte bine. Hai, rămâi acolo în joc!", i-a spus Dobre elevei sale. Sfaturile antrenorului nu au ajutat-o pe Simona Halep, care, la 5-6, a condus cu 40-15 pe propriul serviciu, dar a sfârşit prin a pierde setul, astfel că meciul a intrat în decisiv.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus