Stiri de ultima ora

Semifinală de vis la Wimbledon 2019! La 11 ani de la meciul secolului, Roger Federer şi Rafael Nadal se vor înfrunta din nou pe iarba londoneză. Ibericul a avut normă de două break-uri pe set în faţa lui Querrey şi a completat careul de aşi

Semifinală de vis la Wimbledon 2019! La 11 ani de la meciul secolului, Roger Federer şi Rafael Nadal se vor înfrunta din nou pe iarba londoneză. Ibericul a avut normă de două break-uri pe set în faţa lui Querrey şi a completat careul de aşi
Sport
Roger Federer şi Rafael Nadal se vor înfrunta din nou pe Terenul Central de la Wimbledon, vineri, într-un prim meci direct de la finala superbă din 2008, considerată de cei mai mulţi drept cel mai frumos şi mai dramatic meci de tenis din istorie! Episodul 40 al rivalităţii celor doi se va consuma în semifinalele Wimbledon 2019, cei doi bifând dueluri în turnee consecutive de Mare Şlem pentru prima dată în 11 ani (şi în 2008 cei doi se duelau mai întâi la Paris, apoi la Londra, dar în finale).

Rafael Nadal s-a impus în minimum de seturi în sfertul de finală cu Sam Querrey, scor 7-5, 6-2. 6-2, reuşind câte două break-uri pe set în faşţa americanului de 1,998 m. Pentru prima dată în istorie, doi spanioli au acces în semifinalele celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului.

În 2008, Nadal reuşea să îl detroneze pe Federer pe iarba londoneză după două tentative eşuate în 2006 şi 2007, câştigând primul titlu de Mare Şlem pe o lată suprafaţă în afara zgurii. Ibericul are în acest moment avantaj în meciurile directe cu Roger Federer, 24-15, Nadal întrerupând în urmă cu o lună, la Roland Garros, o serie de cinci victorii consecutive ale elveţianului, î

24 de lovituri câştigătoare şi un break nu i-au fost suficiente lui Querrey pentru a-i smulge primul set

Nadal a luat avantaj de un break încă din game-ul cu numărul trei al partidei, trecând la conducerea sfertului de finală. Cu un joc agresiv, Querrey a dinamitat însă finalul de set. Servind cu mingi noi, la 4-3, Nadal a fost aproape de a pierde avantajul creat devreme, două duble greşeli inserându-se în game-ul său, în plus presiunea exercitată asupra reverului său de atacurile americanului fiind sufocantă, ibericul fiind obligat să lovească în criză de timp. Serve inspirate l-au scos pentru moment din dificultate, dublate de finalizări în contre-pied.

Presiunea s-a mutat pe Querrey, Nadal beneficiind de trei mingi de dublu break şi set, dintre care două legate. De la înălţimea celor 1,98 m, din racheta americanului au plecat consecutiv servicii imparabile atât spre teu, cât şi spre exteriorul terenului, inspiraţia fiind şi ea cu Sam, la o scurtă îndrăzneaţă care i-a anulat minge de set ibericului.

Momentele bune de joc ale americanului s-au concretizat în break în momentul în care ibericul a servit la 5-4, jocul la fileu al americanului fiind la înălţimea retururilor sale extrem de eficiente în condiţiile în care Nadal nu a reuşit să pună suficient de des prima minge în teren. Un game 11 maraton i-a adus un nou break lui Nadal, insistent la retur şi ajuns la fileu pentru a pune presiune pe Querrey. În cele din urmă, americanul nu a găsit spaţiul pentru a trece passingul, iar Nadal s-a îndreptat din nous pre linia de serviciu pentru a închide manşa, la 6-5. Servind cu mingea a doua, Nadal a pierdut din nou primele două puncte pe serviciu, după retururi în lung de linie apăsate ale americanului, la care ibericul nu a avut replică. La 30-30, Nadal a ratat de puţin cross-ul de forehand, salvarea venind de la un as la teu. Ibericul a salvat cu forehand castigator, însă returuile percutante ale nativului din San Francisco au adus o nouă minge de tiebreak. Două servicii câştigătoare – un as pe a treia minge de break şi unul nereturnabil i-au adus prima minge de set pe serviciu ibericului, aceasta fiind valorificată cu servă spre corp care a smuls un retur mult în out al lui Querrey, la 58 de minute de la primul serviciu.

Raţie de două break-uri pentru Nadal

După un scenariu identic, Nadal a obţinut break în game-ul trei al setului doi, impresionând cu atingerea la un stop care l-a destabilizat pe Querrey. Nici de această dată Rafa nu a avut parte de o defilare lină spre finiş: ibericul a fost din nou testat pe serviciu în game-ul şase al manşei seunde, greşeli consecutive cu reverul ale ibericului aducându-I din nou mingi de break consecutive lui Querrey. Cu trei servicii imparabile, Nadal a revenit în avantaj, însă campionul din 2008 şi 2010  a fost nevoit să mai treacă de trei ori pe la egalitate pentru a se desprinde la 4-2. De această dată, şansele ratate de Querrey s-au răzbunat imediat, ibericul obţinând al doilea break şi închizând prompt manşa, cu tură la 15 pe serviciu.

Numărul doi mondial şi-a continuat seria câştigătoare, deschizând setul trei cu break, confirmând la serviciu şi ajungând la cinci game-uri adjudecate la rând. Pentru prima dată în meci, Querrey a ajuns pe minus cu raportul de lovituri câştigătoare / greşeli neforţate (7-8), după ce în primul set impresionase cu un excelent 24-9, iar Nadal a profitat pe tabelă, reuşind al doilea break în manşă, pentru 4-1.

Ibericul a închis duelul după două ore şi şase minute, cu al 43-lea winner în partidă, calificându-se pentru a şaptea oară în carieră în semifinalele turneului de la Wimbledon.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus