Stiri de ultima ora

Se naşte o mare promisiune pentru Tokio 2020! Laura Ilie – medalie de aur la Cupa Mondială de tir de la Munchen, în proba de puşcă – 10 metri aer comprimat

Se naşte o mare promisiune pentru Tokio 2020! Laura Ilie – medalie de aur la Cupa Mondială de tir de la Munchen, în proba de puşcă – 10 metri aer comprimat
Sport
Sportiva dinamovistă Laura Ilie (24 de ani) îşi reconfirmă forma excelentă pe care o traversează. După ce a cucerit două medalii şi a stabilit mai multe recorduri naţionale în urmă cu două săptămâni, la Grand Prixul de la Plzen - Cehia, Laura Ilie a reuşit o performanţă frumoasă la Cupa Mondială de la Munchen (Germania), competiţie aflată în plină desfăşurare.

Sportiva antrenată de Olimpiu Marin a cucerit vineri medalia de aur în proba de puşcă 10 metri aer comprimat, după o evoluţie aproape de perfecţiune. Laura s-a calificat în finala de ”opt” de pe locul 2, cu 420.7 puncte (nou record naţional / vechiul rezultat de referinţă îi aparţinea tot ei, de la începutul lunii - 419.2), iar în finală a tras senzaţional: victorie cu 250.2 puncte, la aproape 4 puncte de locul 2! Rezultatele ei, atât cel din calificări, cât şi cel din finală, reprezintă noi recorduri naţionale.

Graţie acestui rezultat, Laura Ilie şi-a asigurat prezenţa la finala Cupei Mondiale, care se va desfăşura în toamnă la New Delhi (India).

Sportiva de la CS Dinamo va mai concura şi în proba de 3x20 de focuri (trei poziţii), care va începe duminică. Ambele probe la care este înscrisă fac parte din programul olimpic de la tir.

Olimpiu Marin, antrenorul Laurei Ilie, a declarat pentru ProSport: ”Laura a tras excelent, mă aşteptam să explodeze din punct de vedere al performanţelor sportive, ţinând cont de ceea ce lucrăm la antrenamente. Mai avem o probă la Munchen, dar din păcate a început să bată vântul foarte puternic. Aproape este furtună. Fiind o probă în aer liber, condiţiile atmosferice vor influenţa rezultatele. Vom vedea ce va fi la ora startului, este important şi standul de unde va trage. Sperăm să continuăm la acelaşi nivel tot acest sezon. Mai avem o Cupă Mondială la Gabala în Azerbaidjan, apoi Campionatele Europene la Baku, tot în Azerbaidjan”. 
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus