Stiri de ultima ora

Se naşte o nouă forţă în Franţa. Un club din Ligue 1, cumpărat pentru o sumă record de o companie uriaşă condusă de un miliardar britanic

Se naşte o nouă forţă în Franţa. Un club din Ligue 1, cumpărat pentru o sumă record de o companie uriaşă condusă de un miliardar britanic
Sport
Consiliul Concurenţei din Franţa a autorizat, miercuri, cumpărarea clubului de fotbal OGC Nice de către compania Ineos, condusă de miliardarul britanic Jim Ratcliffe.

Potrivit nicematin.com, compania britanică Ineos va plăti 100 de milioane de euro pentru achiziţionarea clubului Nice. Mutarea, care va stabili un record în fotbalul francez, este aşteptată să fie oficializată vineri, 23 august. Mai mult, viitorii conducători ar urma să realizeze transferuri importante încă din această vară, printre primele nume vehiculate fiind cel al extremei dreapta Adam Ounas (22 de ani), de la Napoli, care ar urma să sosească sub formă de împrumut.

[Concentrations] L Autorité de la concurrence autorise le rachat de l @ogcnice par le groupe @INEOS sans conditions. Lire le communiqué > https://t.co/puSwsrJXLS pic.twitter.com/M0bIy9y8qd

— Autorité de la Concurrence (@Adlc_) August 21, 2019

Ineos este o companie britanică privată, din industria chimică şi petrolieră, condusă de James Ratcliffe. Potrivit Forbes, Ratcliffe este al doilea cel mai bogat britanic, având o avere de 12,1 miliarde dolari.

De asemenea, Ineos deţine fosta echipă de ciclism Sky, denumită în prezent după numele companiei britanice. Tranzacţia a fost realizată la începul anului 2019, iar Ratcliffe caută extinderea în domeniul sportiv.

Sezonul trecut, Nice a încheiat pe locul 7 sezonul din prima ligă franceză. În actuala stagiune, echipa condusă de Patrick Vieira a început cu două victorii şi se află pe locul secund, după Olympique Lyon.

Breaking The French competition authority has given the green light to Sir Jim Ratcliffe’s purchase of OGC Nice - this was widely viewed as the final hurdle & an announcement is imminent, barring any last minute u-turns from @NewCityChienLee . Deal will cost INEOS €100m.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus