Stiri de ultima ora

Scandal în echipa Franţei de Fed Cup! "Ruptura" care a umbrit calificarea în semifinalele competiţiei: situaţia delicată cu care se confruntă adversara României

Scandal în echipa Franţei de Fed Cup! Ruptura care a umbrit calificarea în semifinalele competiţiei: situaţia delicată cu care se confruntă adversara României
Sport
După ce sâmbătă Caroline Garcia a învins-o pe Alison Van Uytvanck (7-6(2), 4-6, 6-2), iar Alize Cornet a trecut de Elise Mertens (7-6(6), 6-3), duminică cea mai bună jucătoare a Franţei nu a avut ce discuta cu prima rachetă a Belgiei. A fost 6-2, 6-3 pentru Garcia, care a calificat, astfel, Franţa în semifinalele programate între 20 şi 21 aprilie 2019. Semifinala România - Franţa se va juca pe terenul franţuzoaicelor, pentru că ultima "directă" a fost găzduită de România.

Julien Benneteau, noul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a Franţei, a decis să facă anumite schimbări în alcătuirea echipei. Cel care o conduce pe următoarea noastră adversară a reuşit să o readucă pe Caroline Garcia în echipă, mutare care a făcut o victimă: Kristina Mladenovic. Între cele două jucătoare există un conflict mai vechi, după ce Kristina a criticat-o de mai multe ori pe colega sa pentru că a refuzat convocările, conform rmcsport.bfmtv.com.

De-a lungul anilor, Mladenovic a fost cea care a reprezentat o piesă importantă în echipa de Fed Cup a Franţei, iar acum, odată cu revenirea Carolinei Garcia, Kristina nici măcar nu a jucat la dublu, pentru prima dată din 2015.

"Am fost foarte supărată. Federaţia din Franţa a ajutat-o la fel de mult ca şi pe mine. În Franta, suntem atât de norocoase că avem un Grand Slam, care ne facilitează drumul spre elita tenisului. Asta nu se întâmplă în ţări precum Spania, Romania sau Cehia. Să-ţi reprezinţi ţara ar trebui să fie o mândrie. Dacă nu, măcar să arăti apreciere... Pot înţelege că nu a mai vrut să joace cu mine, dar mi se pare inacceptabil pentru mine modul în care a făcut-o. E lipsită de respect, nu credeam că-mi poate face una ca asta. Nici măcar nu a avut curajul să-mi spună în faţă, mi-a trimis un mesaj...", spunea Mladenovic, in 2017, despre Garcia.

Vineri, la tragerea la sorţi, Mladenovic a fost „izolată”, în timp ce colegele sale făceau fotografiile oficiale. Sâmbătă, Kristina a rămas la hotel şi nu şi-a făcut apariţia la antrenament, iar totul a devenit clar după ce familia ei şi-a anulat călătoria la Liege, unde s-a jucat partida cu Belgia.

Articole similare :
comments powered by Disqus