Stiri de ultima ora

Salarii Serie A 2019/2020. Cristiano Ronaldo câştigă mai mult decât toată echipa lui Spal sau Udinese. Chiricheş şi Benzar, în top la cluburile lor

Salarii Serie A 2019/2020. Cristiano Ronaldo câştigă mai mult decât toată echipa lui Spal sau Udinese. Chiricheş şi Benzar, în top la cluburile lor
Sport
Gazzetta Dello Sport a publicat, marţi, lista salariilor de la toate cele 20 de cluburi din Serie A. Potrivit sursei citate, Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit jucător din prima ligă italiană, cu 31 de milioane de euro încasate anual de la Juventus.

Din investigaţia realizată de publicaţia italiană reiese că salariile brute din Serie A au ajuns la o sumă totală de aproximativ 1,4 miliarde de euro, un record în istoria campionatului. În sezonul precedent, suma totală rezervată salariilor a fost de 1,13 miliarde de euro.

Lider autoritar în ceea ce priveşte remuneraţia este portughezul Cristiano Ronaldo, cu 31 de milioane de euro. Atacantul lui Juventus câştigă mai mult decât întreaga echipă a lui Spal (30 de milioane de euro), Udinese (30 de milioane de euro), Brescia (28 de milioane de euro) sau Verona (25 de milioane de euro).

Ronaldo este urmat în această ierarhie de colegul său de la Juventus, fundaşul Matthijs De Ligt, care are un salariu anual de 8 milioane de euro. Podiumul este completat de Romelu Lukaku, noul atacant al celor de la Inter Milano, care câştigă 7,5 milioane de euro. Franck Ribery, proaspăt transferat în Italia, are un salariu de 4 milioane de euro la Fiorentina, iar Mario Balotelli este cel mai bine plătit jucător de la Brescia, cu 1,5 milioane de euro.

În ceea ce priveşte românii din Serie A, Radu Ştefan este cel mai bine plătit, fundaşul obţinând 1,4 milioane de euro de la Lazio. Andrei Radu, portarul lui Genoa are un salariu de 800.000 de euro, în timp ce Vlad Chiricheş şi Romario Benzar sunt printre cei mai bine plătiţi jucători de la Sassuolo, respectiv Lecce. Ambii sunt remuneraţi cu 1 milion de euro, fiind la egalitate cu liderii de la echipele lor – Berardi şi Consigli, în cazul primului, şi Babacar şi Imbula, în cazul celui de-al doilea.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus