Stiri de ultima ora

Sacrificiu pentru o şansă unică în viaţă: Motivul pentru care Naomi Osaka renunţă la cetăţenia americană

Sacrificiu pentru o şansă unică în viaţă: Motivul pentru care Naomi Osaka renunţă la cetăţenia americană
Sport
Jucătoarea de tenis, Naomi Osaka, va renunţa la cetăţenia americană pentru a putea reprezenta Japonia la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

5 afişări

Sacrificiu imens pentru pasiunea vieţii sale: Naomi Osaka va renunţa la cetăţenia americană pentru a putea reprezenta Japonia la Jocurile Olimpice

Naomi Osaka s-a născut în Japonia, din mamă japoneză şi tată haitian, dar familia s-a mutat în Statele Unite ale Americii când Osaka era doar un copil. Naomi va împlini săptămâna viitoare vârsta de 22 de ani şi, conform legilor din Japonia, va trebui să ia o decizie în legătură cu cetăţenia sa. ”Este un sentiment deosebit să merg la Olimpiadă, reprezentând Japonia. Cred că jucând sub culorile Japoniei mă va face să fiu şi mai emoţionată. Abia aştept totul, începând cu ceremonia de deschidere. Este o onoare uriaşă chiar şi simpla participare”, a declarat Naomi Osaka, potrivit Tennis 365.

”Am luat decizia ca Naomi să reprezinte Japonia la o vârstă fragedă. Ea s-a născut în Osaka şi a fost crescută într-un cămin în care se împleteau culturile japoneză şi haitiană. Naomi şi sora sa, Mari, s-au simţit întotdeauna japoneze, aşa că acesta a fost singurul raţionament. Nu a fost o decizie luată din considerente financiare şi nici nu am înclinat dintr-o parte în cealaltă”, a spus şi mama sportivei, Tamaki Osaka, potrivit aceleiaşi surse.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus