Stiri de ultima ora

S-a anunţat oficial obiectivul la Vâlcea! Campioana României găzduieşte la sfârşitul săptămânii cel mai puternic turneu amical al verii

S-a anunţat oficial obiectivul la Vâlcea! Campioana României găzduieşte la sfârşitul săptămânii cel mai puternic turneu amical al verii
Sport
SCM Rm. Vâlcea a încheiat cantonamentul de la Cheile Grădiştei şi a susţinut şi primele două jocuri de pregătire ale verii, ambele câştigate categoric în faţa echipei Rapid, cu 42-25, respectiv 34-18. Duminică seara, lotul a fost prezentat publicului în centrul oraşului, cu această ocazie fiind anunţat şi obiectivul principal pentru sezonul 2019-2020.

După ce a readus titlul în oraş în handbalul feminin, Vâlcea îşi propune să se bată pentru trofeu în Liga Naţională şi în sezonul 2019-2020. Lupta la vârf va fi, în principal, tot cu CSM Bucureşti. „Anul trecut, când am prezentat echipa, am spus că obiectivul este o clasare pe locurile 1-4 în Liga Naţională. Am am spus că avem fete frumoase şi am câştigat campionatul. Având în vedere că anul acesta avem fete mult mai frumoase, obiectivul este puţin mai sus. Eu spun că fetele se vor zbate să urce pe podium, obiectivul nostru este să fim pe locurile 1-3. Bineînţeles, că îmi doresc să fie din nou campioni şi cred că fiecare dintre fete îşi propune acest lucru. Dar obiectivul este ca echipa să fie pe podium. În ceea ce ne priveşte, noi asigurăm absolut toate condiţiile, în aşa fel încât Vâlcea să-şi păstreze renumele de capitală a handbalului feminin românesc”, a declarat Mircia Gutău, primarul din Rm. Vâlcea.

În sezonul următor, Vâlcea va susţine cel puţin 12 meciuri şi în cupele europene. SCM va disputa primele şase meciuri în grupele Ligii Campionilor, cu Bietigheim, Buducnost şi Brest Bretagne. În cazul în care se clasează între primele trei echipe, Vâlcea avansează în Main Round. În caz contrar, va continua în grupele Cupei EHF. În ambele cazuri va avea alte şase jocuri în Europa.

Lotul echipei SCM Rm. Vâlcea

După despărţirea de Ana Maria Iuganu, SCM Rm. Vâlcea încearcă să aducă o altă extremă stânga. Mass-media locală a avansat ideea transferului unei jucătoare de la Viborg pentru această poziţie.

Debutul oficial va fi pe 25 august, la Braşov, într-o partidă cu CSM Bucureşti în Supercupa României. Până atunci, Vâlcea va disputa cel puţin 10 jocuri de verificare, Florentin Pera încercând să urmeze aceeaşi reţetă din 2018, când a încercat să creeze relaţiile de joc şi să dea ritm echipei până la disputarea primului joc oficial. Vineri şi sâmbătă, campioana României va găzdui, probabil, cel mai puternic turneu amical al verii pe plan intern, la care vor mai fi prezente Corona Braşov, SCM Craiova şi HC Zalău. Jocurile vor începe de la ora 10:00, în Sala „Traian”.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus