Stiri de ultima ora

S-a aflat totul! De când îl monitoriza Klopp pe Van Dijk, ”stâlpul” apărării lui Liverpool

S-a aflat totul! De când îl monitoriza Klopp pe Van Dijk, ”stâlpul” apărării lui Liverpool
Sport
Virgil Van Dijk (28 de ani) a avut un sezon de senzaţie în tricoul lui Liverpool, reuşind să câştige Liga Campionilor şi Supercupa Europei.  Fundaşul olandez le-a luat faţa granzilor Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi şi a câştigat titlul de cel mai bun jucător al sezonului precedent de UEFA Champions League . Gigantul din defensiva ”cormoranilor” a fost monitorizat de mai mult timp de antrenorul Jurgen Klopp. Giorginio Wijnaldum, colegul său de la Liverpool şi naţionala Olandei, a dezvăluit că Van Dijk era în atenţia tehnicianului german încă din 2016, an în care mijlocaşul a semnat cu Liverpool: ”Chiar înainte de a semna cu Liverpool, am avut o întâlnire cu Jurgen şi, pe durata discuţiei, m-a întrebat de Virgil van Dijk. Mereu l-am apreciat, iar cuvintele mele exacte au fost Va face apărarea mult mai bună ", a spus Wijnaldum.

În 2015, fundaşul a ajuns în Premier League, la Southampton, club care l-a transferat de la Celtic pentru 15,7 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Fundaşul a fost integralist în ultima partidă disputată de naţionala Olandei, în preliminariile Campionatului European din 2020, cu Germania. ”Portocala mecanică” s-a impus la Hamburg cu 4-2.  
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus