Stiri de ultima ora

Rugby: Timișoara Saracens - Steaua, derbyul primei etape din Cupa Regelui 2017

Rugby: Timișoara Saracens - Steaua, derbyul primei etape din Cupa Regelui 2017
Sport
Campioana României la rugby, Timișoara Saracens, va întâlni Steaua București, pe 5 august, în derbyul primei etape, faza play-off, din ediția 2017 a Cupei Regelui, informează site-ul SuperLigii.

Tot în faza play-off a competiției, sâmbăta viitoare, CSM Știința Baia Mare se va confrunta cu CSM Olimpia București, în timp ce în faza play-out, CSM Bucovina Suceava, nou promovată în Super Ligă, va avea ca adversar pe U Cluj.

Toate cele 8 echipe care vor juca în ediția 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank la rugby, cea mai importantă competiție valorică din sportul românesc cu balonul oval, se aliniază și la startul Cupei Regelui din acest an, eveniment care va deschide practic sezonul intern.

Este vorba despre Timișoara Saracens, CSM Știința Baia Mare, CSM București, CSA Steaua, CS Dinamo, CS Politehnica Iași, CS Universitatea Cluj și CSM Bucovina Suceava, aceasta din urmă, câștigătoarea Diviziei Naționale de Seniori (eșalonul doi valoric), promovând în SuperLigă.

Cea de-a treia ediție a Cupei Regelui va debuta în weekendul 5-6 august și va dura trei săptămâni, până pe 19-20 august.

Cele opt echipe vor fi împărțite în două grupe, în funcție de locul ocupat în clasamentul SuperLigii CEC Bank, ediția 2016/2017, astfel: locurile 1-4 din clasamentul SuperLigii CEC Bank vor disputa partide în play-off, iar locurile 5-8 din clasamentul SuperLigii CEC Bank vor disputa partide in play-out. Se va juca fiecare cu fiecare după sistem Berger — cu clasament final la terminarea tuturor partidelor, iar la final vor fi declarați câștigători Cupa Regelui play-off și câștigători Cupa Regelui play-out.

Jocurile în play-off se vor disputa într-un singur tur, aplicându-se prevederile Tabelei Berger pentru patru echipe participante, după care se va întocmi un clasament de la 1 la 4, echipele fiind Timișoara Saracens, CSA Steaua, CSM Baia Mare și CSM Bucuresti.

Jocurile în play-out se vor desfășura într-un singur tur, aplicându-se prevederile Tabelei Berger pentru patru echipe participante, după care se va întocmi un clasament de la 5 la 8, echipele fiind CS Dinamo, CSM Bucovina Suceava, CS Poli Iași și CS Universitatea Cluj.

Meciurile vor avea loc pe 5, 12 și 19 august. Această competiție oferă șansa jucătorilor tineri de a evolua în aceste partide, fiind obligatorie prezența pe Anunțul Oficial al fiecărui meci a minim trei sportivi U23, născuți în 1994 sau mai mici.

Ediția inaugurală a Cupei Regelui a fost câștigată de Timișoara Saracens care a învins în finală pe Știința Baia Mare cu 24-22, ediția a doua revenind celor de la Baia Mare, zimbrii impunându-se în fața CSA Steaua cu 10-8.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus