Stiri de ultima ora

Rugby: Începe Turneul celor Șase Națiuni înainte de Cupa Mondială

Rugby: Începe Turneul celor Șase Națiuni înainte de Cupa Mondială
Sport
Vineri 1 februarie debutează noua ediție a Turneului celor Șase Națiuni la rugby, care anul acesa capătă o importanță sporită, dat fiind că în toamnă are loc Cupa Mondială în Japonia. În primul meci la Paris se întâlnesc Franța și Țara Galilor. 

Pe Stade de France de la 22:00 ora României începe a 20-a ediție cu șase echipe a celui mai prestigios turneu de rugby din emisfera nordică, în care Franța, căzută pe locul 9 în clasamentul World Rugby după un an catastrofal, joacă cu Țara Galilor urcată pe poziția a treia a aceluiași clasament, după nouă victorii consecutive în meciuri test.

Jucătorii lui Jacques Brunel vor încerca să arate că perioada de nouă ani de când Franța a câștigat ultima oară Turneul s-a încheiat, dar antrenorul neo-zeelandez Warren Gatland, care își încheie după Cupa Mondială o perioadă extrem de fastă de 12 ani în fruntea Țării Galilor, are la dispoziție un lot extrem de talentat, cu șanse de a câștiga cele Șase Națiuni.

Sâmbătă, de la ora 16:15 pe stadionul Murrayfield din Edinburgh, Scoția (locul 7 în clasamentul World Rugby) joacă împotriva Italiei (locul 15), în mai multe dintre edițiile trecute un derby al codașelor, în care gazdele sunt favorite clare. 

În sfârșit, tot sâmbătă de la 18:45 pe Aviva Stadium din Dublin se întâlnesc Irlanda (locul 2 în clasamentul World Rugby și câștigătoare cu Mare Șlem a Turneului celor Șase Națiuni 2018) și Anglia (locul 4 în ierarhia mondială).

Comentatorii califică meciul drept derby-ul acestei ediții, instalând Irlanda, echipa anului 2018, ca favorită, dar Anglia, deși privată de aportul câtorva jucători importanți accidentați va dori să se revanșeze pentru neașteptatul loc cinci din Turneul de anul trecut. 

Nou format mondial

Turneul celor Șase Națiuni este cu atât mai important anul acesta cu cât pe data de 20 septembrie se dă startul în Japonia la cea de-a noua ediție a Cupei Mondiale, unde Irlanda e dată a doua favorită după Noua Zeelandă, dar și Țara Galilor, Anglia sau chiar Franța nu sunt lipsite de șanse.
www.rfi.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus