Stiri de ultima ora

România a câştigat respectul lumii handbalului: „Ne batem la medalia de aur!“. Ce echipe ne stau în cale la Euro

România a câştigat respectul lumii handbalului: „Ne batem la medalia de aur!“. Ce echipe ne stau în cale la Euro
Sport
Tricolorele sunt deja considerate printre favorite, având şanse mari să facă deplasarea la Paris, acolo unde se mută turneul, începând cu faza semifinalelor.

După victoria categorică împotriva Norvegiei, naţionala care a câştigat şase din ultimele şapte ediţii ale Campionatului European (s-a clasat pe locul 2 în 2012), brusc, toată lumea s-a convins că obiectivul declarat de Martin Ambros şi anume câştigarea titlului european, după finala de la 16 decembrie, la Paris, nu e o utopie!

„România, cu lotul actual, are o maturitate care îi dă şanse la o medalie şi cred că e una dintre primele trei favorite la titul de campioană europeană. Celelalte două sunt Franţa şi Rusia. Norvegia e mult sub nivelul la care a fost în trecut. România a arătat că formează un nucleu fantastic şi o defensivă extraordinară. Să primeşti atât de puţine goluri de la Norvegia înseamnă foarte mult“, a declarat fostul antrenor al naţionalei, Costica Buceschi, actualmente la Baia Mare.

Optimismul lui Buceschi e împărtăşit şi de Cristian Gaţu şi de Gheorghe Tadici. „Totul se va tranşa în meciul următor, cu Olanda. Dacă noi învingem, suntem ca şi calificaţi în semifinale. Fetele au atins forma maximă la momentul oportun“, a explicat Gaţu la Prosport Live. Iar Tadici l-a completat: „Fetele au şanse peste 90% de a se califica în semifinale. De acolo, dacă gestionează partidele ca în meciul cu Norvegia, au posibilitatea unei medalii“.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus