Stiri de ultima ora

România va colabora cu Polonia în domeniul sportului! Ce prevede acordul

România va colabora cu Polonia în domeniul sportului! Ce prevede acordul
Sport
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a avut o întâlnire cu omologul său din Polonia, Witold Banka, în vederea semnării unui protocol între cele două state, pentru a consolida colaborarea în domeniul sportului.

Oficialul român a susţinut, în cadrul unei conferinţe de presă, că ambele părţi sunt pe aceeaşi lungime de undă: "Este a doua zi a vizitei oficiale a domnului Banka în România şi a treia noastră întâlnire de când mi-am preluat mandatul. Suntem parteneri strategici şi lucrăm pentru a consolida această colaborare între state. Intenţionăm să semnăm cât de curând un protocol, un parteneriat între cele două ministere pentru a consolida această colaborare şi a putea face schimb de informaţii şi experienţă, pentru a avea discuţii tehnice în ceea ce priveşte legislaţia română, dar şi cea poloneză.

Discuţiile avute cu domnul Banka au fost foarte constructive şi cordiale şi s-au axat pe următoarele teme: colaborarea dintre cele două ţări în cadrul WADA, cu accent pe lupta împotriva dopajului şi perfecţionarea regulamentului antidoping precum şi a politicilor WADA; priorităţile pe sport ale României pentru perioada în care vom deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.", a declarat Ioana Bran, potrivit DigiSport.

De asemenea, ministrul polonez al Tineretului şi Sportului a redat primele conlcuzii după întâlnirea cu Ioana Bran: "Această vizită a fost foarte fructuoasă, în cadrul discuţiilor am reuşit să ajungem la concluzia că priorităţile şi intenţiile noastre în cele două domenii, sport şi turism, sunt aceleaşi. Am vorbit despre sportul turistic, despre sportul pentru copii, precum şi despre politicile în domeniul antidoping. Am dori să facem schimb de bune practici în cele două domenii, precum şi în antidoping. Intenţionăm pe viitor, aşa cum a spus şi doamna Ioana Bran, să redactăm un memorandum în domeniul sportului", a declarat Witold Banka.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus