Stiri de ultima ora

Retragerea Mariei Sharapova și ce rol a jucat Serena Williams în luarea acestei decizii - Tenis - HotNews.ro

​Miercuri, Maria Sharapova a anunțat că renunță la tenisul de performanță după 28 de ani de jucat. Rusoaica a vorbit despre cariera ei și a precizat și care este legătura pe care Serena Williams (una dintre cele mai importante rivale din circuit) a avut-o cu decizia de a se retrage din sportul alb.

După terminarea perioadei de suspendare, Maria nu a mai impresionat neapărat, tenisul său fiind unul al căutărilor.

Sharapova a disputat 22 de meciuri în 2017, 31 în 2018 și 15 în 2019. În sezonul în curs a evoluat în doar două partide oficiale.

Și-a anunțat retragerea, iar printre multele cuvinte care făceau referire la urcările și căderile din cariera unui sportiv de performanță, rusoaica a amintit-o și pe Serena Williams.

Cea mai importantă rivală a carierei a avut rolul său (cum ar fi putut să fie altfel?) în retragerea rusoaicei cu domiciliul în Bradenton, Florida, SUA.

Legătura dintre Sharapova, Serena și retragerea din tenis

"Una dintre cheile succesului meu a fost aceea că niciodată nu am privit în urmă și nici în față (n.r. prezentul este cel mai important). Am crezut mereu că dacă muncesc și iar muncesc din greu voi ajunge într-un loc incredibil.

Mereu am ascultat vocea din interiorul meu și semnalele pe care mi le transmitea. Unul dintre ele (n.r. semnale) a venit în august la US Open-ul de anul trecut", a precizat Maria Sharapova.

Ce a vrut de fapt să spună Masha? Că primul gând al retragerii i-a fost adus în minte de înfrângerea drastică suferită împotriva Serenei Williams.

În chiar runda inaugurală de la US Open 2019, rusoaica a dat peste Serena. Toată lumea încântată, mai ales organizatorii. A fost un meci fără istoric, care a curs într-o singură direcție. .

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Serena și Maria:

A fost ultimul meci jucat de Masha în 2019, iar următoarele două ale lui 2020 au fost tot înfrângeri (cu Jennifer Brady la Brisbane și cu Donna Vekic la Australian Open).

Cea mai importantă și mai prețioasă victorie a Mariei în fața Serenei a fost cea de la Wimbledon, din 2004. Atunci, Sharapova a câștigat trofeul la doar 17 ani după un succes în două seturi (6-1, 6-4).

Statistica mai reține o singură victorie a Mariei în fața Serenei, tot în 2004, dar la Turneul Campioanelor (în finală). În rest, doar înfrângeri în fața unei adversare care a știut cum să o domine în primul rând mental.

Victoria împotriva Simonei Halep, cea mai importantă din era post dopaj

Cel mai important succes al Mariei după episodul de dopaj în care a fost implicată rămâne cea împotriva Simonei Halep. La US Open, în 2017, Sharapova a învins-o pe Halep în chiar turul întâi (6-4, 4-6, 6-3).

Maria Sharapova și cifrele carierei

Maria Yuryevna Sharapova (pe numele său întreg) s-a născut pe 19 aprilie 1987, la Nyagan, Rusia. Are domiciliul la Bradenton, Florida, SUA, iar de-a lungul carierea a câștigat 36 de turnee la simplu și 3 la dublu.

A reușit să ajungă pe locul 1 WTA pe 22 august 2005, iar în CV și-a trecut 5 titluri de Grand Slam.
HotNews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus