Stiri de ultima ora

Reprezentantele României şi-au aflat adversarele din primele tururi ale Cupei EHF! Toate cele cinci formaţii aflate în urne se pot declara mulţumite

Reprezentantele României şi-au aflat adversarele din primele tururi ale Cupei EHF! Toate cele cinci formaţii aflate în urne se pot declara mulţumite
Sport
Cinci din cele şase formaţii din România calificate în Cupa EHF în sezonul următor (feminin şi masculin) şi-au aflat adversarele din primele tururi ale competiţiei. Măgura Cisnădie a prins cea mai bună tragere la sorţi. Toate echipele au însă şanse bune să ajungă în turul 3 preliminar, ultimul înaintea calificării în grupe.

La feminin, SCM Craiova , câştigătoarea trofeului în 2018, va debuta pe teren propriu în compania unui adversar mai mult decât accesibil, Jomi Salerno (Italia). Adversara şi-a încercat norocul, sezonul trecut, în calificările pentru Liga Campionilor , dar nu a avut nicio şansă, fiind învinsă de MKS Perla Lublin cu 28-17, apoi de Super Amara Bera Bera cu 40-20. A continuat apoi în turul 2 al Cupei EHF, unde a fost eliminată de Zvezda Zvenigorod cu 32-22, respectiv 35-25. Lucrurile sunt însă mai complicate în turul 2, dacă trece de Salerno, acolo unde SCM va înfrunta Tertnes Bergen (Norvegia), prima manşă fiind în deplasare. Nordicele erau însă printre cele mai bune adversare, având în vedere multe alte nume grele aflate în urnă.

Calificată direct în turul 2, Corona Braşov va avea un posibil adversar destul de puternic, cel puţin pe hârtie, Super Amara Bera Bera. Cele două echipe s-au mai întânit în sezonul 2007-2008, pe când se numeau Rulmentul, respectiv AKABA. Reprezentanta României a câştigat dubla manşă atunci în semifinalele Cupei Cupelor, astfel că a ajuns în ultimul act cu Larvik. Bera Bera a jucat în ultimul sezon în grupele Cuăei EHF, fiind adversara echipei SCM Craiova.

Măgura Cisnădie a avut cea mai bună tragere la sorţi, cu perspectiva de a se califica în turul 3 preliminar, acolo unde este deja calificată Gloria Bistriţa. Trupa lui Alexandru Weber va debuta în turul 2 cu HC Galychanka Lvov sau Azeryol Baku.

La masculin, HC Dobrogea Sud Constanţa va avea o dublă manşă accesibilă în turul 1, în compania turcilor de la CIP Travel Antalyaspor, debutanţi în cupele europene. În cazul în care vor trece de reprezentanta Turciei, „delfinii” vor juca în turul secund cu Csurgoi KK (Ungaria), echipă care a ratat calificarea în grupele competiţiei în ultimele trei sezoane. Constanţa a evitat echipe precum Ademar Leon, PAUC, Skjern, Benfica şi Gorenje Velenje.

Poli Timişoara va intra direct în turul 2, cu învingătoarea dintre Olympiacos (Grecia) şi Borac Banja Luka (Bosnia).
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus