Stiri de ultima ora

Record la Australian Open: Kimiko Date-Krumm, cea mai în vârstă jucătoare care câştigă un meci

Record la Australian Open: Kimiko Date-Krumm, cea mai în vârstă jucătoare care câştigă un meci
Sport
Record la Australian Open: Kimiko Date-Krumm, cea mai în vârstă jucătoare care câştigă un meci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Japoneza a depăşit-o pe britanica Virginia Wade, care avea 40 de ani şi 138 de zile când a reuşit calificarea în turul doi la Melbourne în 1985.

"Sunt mai bătrână decât mamele unor jucătoare. Este ca şi cum ar fi fetele mele", a declarat Kimiko, fost număru 4 mondial în urmă cu 18 ani şi care a jucat prima oară la Openul Australiei în 1990.

Este pentru prima oară din 1996 când japoneza câştigă un meci pe tabloul principal la Melbourne. Ea s-a retras în acel an, revenind în circuit în 2008, pentru a-i face pe plac soţului ei, pilotul german Michael Krumm.

Întrebată despre secretul logevităţii, ea a răspuns: "Nu fac nimic special. Mă duc devreme la culcare, la ora copiilor. Ieri seară m-am culcat la 22.00. Şi mănânc bine. Nu doar mâncare japoneză, pentru că sunt mult pe drumuri şi mâncarea japoneză nu are aceeaşi calitate ca în Japonia. Dar mănânc bine".

"Ador să joc. 42 este doar un număr", a mai spus Kimiko Date-Krumm, care vizează să depăşească recordul Martinei Navratilova, care a câştigat un meci de Grand Slam, în 2004, la Wimbledon, la 47 de ani.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus