Stiri de ultima ora

Răzvan Burleanu şi Hagi, la unison. Poziţia FRF despre cum ar putea ajunge campioana României în grupele Ligii Campionilor

Răzvan Burleanu şi Hagi, la unison. Poziţia FRF despre cum ar putea ajunge campioana României în grupele Ligii Campionilor
Sport
Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, susţine ideea lui Gică Hagi în ceea ce priveşte dreptul de acces al echipelor din campionatele mai slabe din Europa să ajungă direct în grupele Ligii Campionilor.

Deşi "Regele" susţinea că UEFA ar trebui să îi ofere campioanei României un loc direct în grupele competiţiei, Burleanu a precizat că poziţia Federaţiei Române în cadrul dezabaterilor UEFA este să fie redus numărul de echipe din campionatele importante din Europa (Spania, Anglia, Italia şi Germania) care merg direct în grupe, de la patru formaţii să rămâne doar trei. În cazul acesta, vor reuşi şi alte ligi să aibă grupări în cea mai importantă competiţie intercluburi.

În formatul actual, 26 de echipe intră direct în faza grupelor, iar alte şase echipe îşi câştigă locul în urma partidelor din preliminarii.

"În momentul de faţă, după cum ştiţi, din cele 32 de echipe pe care le avem la nivelul grupelor Champions League , 26 se cunosc deja. Deci practic toate celelalte echipe care participă în fazele preliminare îşi dispută doar 6 locuri.

Conform actualului format competiţional, modificat în 2016, cele 4 campionate cele mai puternice dau automat 4 echipe în grupele Champions League. Luând în considerare acest aspect, poziţia FRF în aceste dezbateri a fost de o reducere a numărului alocat celor mai importante 4 cluburi din Europa, de la 4 la 3.

Astfel încât, în cascadă, acest număr să scadă şi să facem posibil ca mult mai multe campionate din Europa să dea echipe în grupele Champions League şi bineînţeles să creştem în acelaşi timp numărul de locuri care vor fi disputate în fazele preliminare.

Astăzi, veniturile produse de echipele din Champions League susţin financiar competiţia numită Europa League . Totodată acelaşi lucru va continua şi în ceea ce priveşte crearea celei de a treia competiţii, Europa League 2, aşa cum este ea numită astăzi, dar va trebui să primească un număr de scenă, un brand în perioada următoare.

Vrem ca 10% din veniturile din drepturile TV încasate de ligile importante din Europa să se întoarcă către cluburile din ţara respectivă.

10% din drepturile încasate în România de la deţinătorii drepturilor tv încasate de cele mai importante cluburi din Europa să se întoarcă către cluburile din România.

UEFA a şi demarat deja o analiză împreună cu câteva companii de audit, astfel încât să avem o prognoză foarte clară în ceea ce priveşte impactul unei asemenea decizii", a declarat Răzvan Burleanu.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus