Stiri de ultima ora

Rafael Nadal şi-a anunţat programul pentru următoarele săptămâni şi a explicat tactica pentru Wimbledon. Unchiul său i-a activat pe fanii jucătorului care tocmai a câştigat pentru a 12-a oară marele trofeu de la Roland Garros GALERIE FOTO

Rafael Nadal şi-a anunţat programul pentru următoarele săptămâni şi a explicat tactica pentru Wimbledon. Unchiul său i-a activat pe fanii jucătorului care tocmai a câştigat pentru a 12-a oară marele trofeu de la Roland Garros GALERIE FOTO
Sport
Rafael Nadal nu va mai juca niciun turneu înainte de Wimbledon, însă unchiul său, Toni Nadal, a declarat, imediat după triumful nepotului său pe zgura de la Roland Garros, că simte că anul acesta poate veni un succes şi la All England Club.

Ibericul, locul doi în clasamentul mondial, a declarat imediat după că nu va juca niciun turneu pregătitor pe iarbă, motivându-şi alegerea la conferinţa de presă susţinută la Paris.

"Eu ştiu că anul trecut am făcut un turneu foarte bun la Wimbledon. Am fost foarte aproape de un nou trofeu. Toată lumea ştie că, acum, nu mai pot juca atâtea săptămâni consecutive aşa cum o făceam în urmă cu zece sau opt ani. Trebuie să am grijă cum îmi alcătuiesc programul. Sincer, am simţit în ultimii doi ani că am fost din nou aproape. Chiar dacă a fost acel meci cu Muller, am jucat tenis de nivel foarte bun, am fost aproape de sferturi, iar anul trecut am fost la o minge de finală.

Aşa că, bineînţeles, nu voi juca nimic înainte de Wimbledon. Experienţa recentă arată că dacă fac pregătirea corect până acolo sunt bine. M-am simţit competitiv în ultimii doi ani, aşa că - de ce aş schimba ceva? Am mai multe şanse dacă sunt sănătos decât dacă joc foarte multe meciuri", a transmis Rafa Nadal.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

În 2018, ibericul s-a oprit în semifinale la Wimbledon, învins dramatic de Novak Djokovic, într-un meci al cărui final a fost amânat pentru sâmbătă din cauza ploii şi a depăşirii orei limită admise pentru joc în Anglia. Partida, programată după prima semifinală, un maraton între John Isner şi Kevin Anderson, a stârnit o controversă, organizatorii respectându-i dorinţa sârbului de a menţine acoperişul tras, în ciuda faptului că, la reluare, a doua zi, condiţiile meteo ar fi permis jocul în condiţiile standard, în aer liber, aşa cum s-a jucat de altfel şi în start de meci.

2015 este ultimul sezon în care Nadal a jucat pe iarbă înainte de Wimbledon. Rafa a mers la Stuttgart, la prima ediţie a turneului german disputată pe iarbă, câştigând trofeul, dar şi la Queen s, acolo unde a fost învins în primul tur. La Wimbledon însă, a suferit o înfrângere-şoc, în faţa lui Dustin Brown. În 2016, Nadal a ratat întreg sezonul de iarbă, revenind în circuit după Openul Francez abia la Jocurile Olimpice.

Campion în 2008 şi 2010 la Wimbledon, Rafael Nadal vizează o a treia dublă Roland Garros - Wimbledon a carierei, anunţă Toni Nadal, unchiul care i-a  ghidat cariera de la vârsta de patru ani şi până în 2017. Fostul antrenor al ibericului a dezvăluit dialogul pe care l-a avut cu nepotul său chiar în ziua finalei de la Roland Garros: "Când am vorbit cu el, i-am spus - cred că poţi să câştigi Wimbledonul anul ăsta. Anul trecut a fost foarte aproape, sper că anul ăsta o va face. Federer va fi acolo, Djokovic, Dominic, mulţi jucători de valoare, dar Rafael poate să câştige, nu poţi face treabă bună dacă nu crezi", le-a spus Toni jurnaliştilor.

Rafael Nadal are acum 18 titluri de Mare Şlem în palmares, fiind la două lungimi de recordul absolut stabilit de Roger Federer (20 trofee).
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus