Stiri de ultima ora

Punctele nu se mai împart. Tricolorii mai hotărâţi ca niciodată: "E obligatoriu să luăm cele şase puncte cu Norvegia şi Malta"

Punctele nu se mai împart. Tricolorii mai hotărâţi ca niciodată: E obligatoriu să luăm cele şase puncte cu Norvegia şi Malta
Sport
Partidele cu Norvegia şi Malta se vor juca în deplasare, acolo unde statistica este de partea tricolorilor lui Cosmin Contra. Aceştia au marcat în fiecare meci jucat "afară" şi au înregistrat trei victorii, două remize şi o înfrângere, cu Suedia.

"Mi s-a părut în multe momente că jucăm mult mai bine în deplasare. Nu ştiu de ce, poate nu simţim aşa mare presiunea publicului. Când jucăm acasă, pe Naţional Arena sau pe alt stadion, ne simţim puţin obligaţi crispaţi pentru că nu vrem să îi dezamăgim pe suporteri şi probabil din cauza asta jocul nostru suferă puţin în meciurile de acasă, dar nu cred că ar trebui să mai fie asta o problemă de acum înainte. Cert este că avem două meciuri în deplasare şi ca să păstrăm şanse reale de calificare avem nevoie de şase puncte.

Vom pregăti aceste două meciuri, aşteptăm să vină toată lumea la lot, să începem să vorbim despre Norvegia. Probabil selecţionerul are totul pregătit, el ştie de ce avem nevoie, el ştie ce tactica va folosi. Noi vom munci mult, vom încerca să asimilăm repede ceea ce ne cere dânsul şi sper eu ca tactica pe care o va alege pentru meciul cu Norvegia şi jocul nostru să fie unul bun şi să venim acasă cu cele trei puncte", a spus Nicolae Stanciu pentru FRF TV, care a insistat asupra rezultatelor:

"Din punctul meu de vedere ar trebui sau ar fi obligatoriu să luăm şase puncte. Ne aşteaptă un meci greu în Norvegia, nu am apucat încă să vorbim despre ei, dar am văzut meciul lor contra Spaniei. Au jucat de la egal la egal, au o echipă puternică, au făcut un meci foarte bun şi contra Suediei acasă, deci cu siguranţă nu va fi uşor.

Nu o să subestimăm Norvegia, dar nici nu ne considerăm slabi. Nu suntem ca Generaţia de Aur sau ca cea de dinainte, să ne comparăm, nu am avut rezultate mari, dar cred că suntem o generaţie foarte bună. De fiecare dată de când a venit Mister am pregătit meciurile foarte, foarte bine, am avut o tactică foarte bine pusă la punct. S-a văzut o schimbare în bine de când a venit, avem o atitudine corectă".

Naţionala României va avea primul meci, în deplasare, cu Norvegia, pe 7 iunie, în timp ce pe 10 iunie tricolorii lui Contra o vor întâlni pe selecţionata Maltei. În dubla precedentă, prima reprezentativă a înregistrat o victorie cu Insulele Feroe (scor 4-1) şi o înfrângere cu Suedia (scor 1-2).

La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus