Stiri de ultima ora

Prima reacţie a lui Cosmin Contra după ce a aflat că tragerea la sorţi pentru grupele Euro 2020 se va efectua la Bucureşti. "Tripa" ţintită de "Guriţă"

Prima reacţie a lui Cosmin Contra după ce a aflat că tragerea la sorţi pentru grupele Euro 2020 se va efectua la Bucureşti. Tripa ţintită de Guriţă
Sport
Campion mondial în 1998 şi campion european în 2000, Christian Karembeu a anunţat azi, în timpul unei ceremonii pe Arena Naţională din Capitală, că Bucureştiul va găzdui tragerea la sorţi pentru grupele CE 2020, competiţie găzduită de 12 oraşe ale Europei.

"Presiune există oricum în contextul în care vom organiza Campionatul European. Mă simt onorat şi fericit să particip la acest eveniment. Voi face tot ce-mi stă în putere pentru a califica naţionala la acest turneu final. Am evoluat de două ori din postura de jucător, o dată în 2000, alături de jucători din Generaţia de Aur. Şi o dată în 2008, când aveam 32 de ani, iar elevii mei de acum erau foarte tineri. Vreau să fiu prezent pentru a treia oară la un turneu final şi voi face tot ce-mi stă în putinţă", a spus selecţionerul Cosmin Contra, imediat după anunţul făcut de Christian Karembeu, pe Naţional Arena, vineri, înainte de prânz.Naţionala pregătită de Cosmin Contra va debuta în preliminariile EURO 2020 în deplasare, pe 23 martie, contra Suediei, iar trei zile mai târziu va primi vizita naţionalei Insulelor Feroe.

Cosmin Contra a făcut parte şi din lotul lui Victor Piţurcă, în 1998, la Campiontul European de tineret, găzduit de Bucureşti.

Christian Karambeu, reprezentantul UEFA trimis la Bucureşti cu ocazia expunerii trofeului Euro 2020 pe Arena Naţională, a anunţat că Bucureştiul va găzdui tragerea la sorţi a turneului final. Karambeu i-a luat prin surprindere pe cei prezenţi la Arena Naţională cu anunţul său. Legendarul francez le-a urat succes organizatorilor, dar şi echipei de fotbal. "Bucureştiul va organiza evenimentul de tragere la sorţi a grupelor Euro 2020. Vă doresc mult succes în întreaga voastră activitate de pregătire a acestui eveniment. Succes şi echipei, pe teren!", a anunţat Christian Karambeu, reprezentantul UEFA la Bucureşti, la Pro X.Capitala României a primit de la UEFA privilegiul de a organiza tragerea la sorţi a grupelor turneului final care va fi găzduit de 12 ţări. Bucureştiul va organiza patru meciuri de la Euro 2020: trei în grupe şi unul din optimile de finală, toate pe Arena Naţională. Evenimentul ar urma să aibă loc la Ateneul Român.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus