Stiri de ultima ora

Previziunea sumbră a lui Dan Petrescu pentru echipele din România! "Bursucul", anunţ despre competiţiile europene

Previziunea sumbră a lui Dan Petrescu pentru echipele din România! "Bursucul", anunţ despre competiţiile europene
Sport
Dan Petrescu a făcut o previziune sumbră asupra viitorului fotbalului românesc. Antrenorul, deja calificat în grupele Europa League cu CFR Cluj , susţine că începând cu sezonul următor va fi mult mai greu pentru o echipă din România să ajungă în grupele europene. 

Anunţul a fost făcut după ce campioana României a străbătut trei tururi preliminare plus play-off-ul pentru a ajunge în grupele Europa League. Slavia Praga i-a interzis CFR-ului visul de a juca din nou în Champions League : "De la anul vor fi toate echipele în turul I preliminar şi o să vedeţi cât va mai dura până când vom mai ajunge în grupe. Eu sper să ajungem cu CFR, dar este foarte greu", a spus Petrescu într-o conferinţă de presă.

Echipele din România încept tot din primul tur preliminar 

Prin intermediul Scrisorii-Circulare nr. 59, UEFA a făcut cunoscute atât aşa-numita “listă de acces” pentru fiecare dintre cele 55 de asociaţii naţionale afiliate la UEFA, cât şi calendarul cupelor europene, ambele cu referire la sezonul competiţional 2020-2021, anunţă FRF.

"Vestea proastă pentru România este aceea că, prin prisma locului 29 ocupat în clasamentul coeficienţilor UEFA pe cinci ani competiţionali (începând cu 2014-2015 şi terminând cu 2018-2019) întocmit la finele ultimei stagiuni (ierarhie aplicabilă pentru sezonul 2020-2021), în vara anului viitor, toate cele patru reprezentante ale României vor începe parcursul european în primul tur de calificare (Q1), programat în zilele de 7/8 iulie (prima manşă) şi 14/15 iulie (returul) – campioana, în UEFA Champions League, respectiv 9 iulie (turul) şi 16 iulie (returul) – câştigătoarea Cupei României, precum şi ocupantele locurilor 2 şi 3 în campionat, ediţia 2019-2020, în UEFA Europa League". 
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus