Stiri de ultima ora

Porumboiu îl pune la zid pe Istvan Kovacs: "Nu are cum să dispară! E o expresie fără logică"

Porumboiu îl pune la zid pe Istvan Kovacs: "Nu are cum să dispară! E o expresie fără logică"
Sport
Florinel Coman a fost prima ”victimă” a stricteţii lui Istvan Kovacs la partida dintre U Craiova - FCSB. Şeptarul FCSB-ului a cerut un penalty în minutul 8 al partidei de pe ”Ion Oblemenco”, însă s-a ales doar cu un cartonaş galben de la centralul din Carei, acesta considerând că a simulat. Şocat de decizie, Florinel Coman s-a apropiat de Kovacs pentru a cere explicaţii, însă camerele TV l-au surprins pe arbitru repetându-i lui Coman doar ”Dispari! Dispari!”.

”Nu are cum să dispară, însuşi expresia nu are nicio logică, e total neadecvată. Pe teren trebuie să domine fair-play-ul. Modul în care se adresează un arbitru unui jucător trebuie să fie cu zâmbetul pe buze, diplomat. Coman a avut un comportament destul de decent.

Meciul a fost foarte bun. Mai puţin la mijlocul terenului, cu mai puţine faze de poartă... Apoi, nu era cazul să-i acorde avertisment, nu cred că era cazul să-i acorde nici penalty”, a spus Porumboiu, la Pro X.

Discursul deplasat al lui Kovacs vine să completeze mărturisirile fotbaliştilor care au interacţionat cu cel văzut drept unul dintre cei mai valoroşi arbitri din România. ”E arogant, am ajuns să ne înjure arbitrii. Eu m-am dus către el în calitate de căpitan şi l-am întrebat de ce a dictat penalty. Ne zicea ”plecaţi de aici”, ”marş de aici” sau ”vă dau afară”. Nu e normal să fim trataţi astfel, spunea Vasile Maftei, în urmă cu trei sezoane, după un CFR - Viitorul 1-2.

Florinel Coman a vorbit despre dialogul cu Istvan Kovacs, din timpul partidei Craiova – FCSB. Mijlocaşul nu a vrut să dea prea multe detalii, dar a declarat că la contactul care a dat naştere reacţiei centralului, nu a fost simulare. ”Nu am avut intenţia să cad, nu am văzut reluarea, dar a fost un contact acolo. Nu am vrut să cad, am căzut din cauza contactului. Sincer, nu vreau să mai comentez despre dânsul...". Pe filmare, Kovacs pare că îi spune mijlocaşului: ”Dispari!”.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus