Stiri de ultima ora

Planuri mari la Bacău, cu staff tehnic şi conducere nouă, plus jucători importanţi transferaţi de curând. Motivele pentru care echipa locală a pierdut anul trecut o „mină de aur”

Planuri mari la Bacău, cu staff tehnic şi conducere nouă, plus jucători importanţi transferaţi de curând. Motivele pentru care echipa locală a pierdut anul trecut o „mină de aur”
Sport
CSM Bacău este una dintre echipele cu potenţial de a surprinde în viitoarea stagiune a Ligii Naţionale de handbal masculin, după un prim sezon în care a luptat pentru evitarea retrogradării. Clubul a efectuat schimbări semnificative pe toate palierele înaintea noului sezon: staff tehnic, conducere şi a întărit lotul de jucători.

CSM Bacău a luat startul luni cu un nou antrenor pe banca tehnică, Adrian Petrea, dar şi cu un nou coordonator al secţiei de handbal, Sorin Tîrcă. Iar Nikola Crnoglavac şi Viachaslau Saldatsenka, componenţi ai naţionalelor Serbiei şi Belaruslui, sunt numele „grele” transferate de club, pentru un obiectiv mai important în sezonul 2019-2020, calificarea în play-off (clasare pe locurile 1-8 la finalul sezonului regulat).

„Am început pregătirile în 15 iulie cu toţi jucătorii valizi, iar asta mă bucură foarte mult. Băieţii sunt OK din punct de vedere fizic, din punct de vedere psihic, toţi sunt nerăbdători să facă o pregătire cât mai bună şi să intrăm în perioada competiţională. Văd o dorinţă la ei de a avea un obiectiv mai îndrăzneţ anul acesta. Având în vedere jucătorii pe care i-am găsit aici şi jucătorii noi care au sosit la echipă, calificarea în play-off este un obiectiv realist. Şi cred că îl putem realiza dacă muncim şi ne dorim, în primul rând, mai mult decât adversarii direcţi”, ne-a declarat antrenorul Adrian Petrea.

Lotul echipei CSM Bacău pentru sezonul 2019-2020

Adrian Petrea va fi ajutat de pe banca tehnică de Alexandru Acsinte, un alt nume important adus de CSM Bacău în această perioadă.

O altă surpriză oferită de CSM Bacău în această perioadă a fost instalarea lui Sorin Tîrcă în funcţia de team-manager al echipei. După aproape 15 ani în care a activat în Braşov, perioadă în care a cucerit un titlu cu Rulmentul în 2006, a jucat o finală de Cupa Cupelor cu Larvik şi a coordonat Centrul de Copii şi Juniori al Coronei, Tîrcă a acceptat propunerea de a lucra la CSM Bacău.

„Suntem fericiţi şi onoraţi să colaborăm cu Sorin Tîrcă. Noi suntem un club tânăr, înfiinţat în 2010, iar echipa de handbal a promovat acum un an în Liga Naţională. Am mai fost în trecut o struţo-cămilă cu Ştiinţa, cu Primăria, cu bani pe Legea 350, a fost o tochitură. Acum, cu contractul acesta de activitate sportivă am reuşit să obţinem finanţare direct prin club. Iar echipa de handbal este acum doar a CSM, este un proiect nou. Pentru sezonul 2019-2020 ne propunem să ajungem în play-off, acesta ar fi primul pas. Dar uşor-uşor tindem spre câştigarea titlului. Trebuie să avem obiective îndrăzneţe, dar pentru asta este nevoie de cel puţin 2-3 ani şi este nevoie şi de bani, totul este ca un puzzle. În 2-3 ani, sperăm să ajungem între primele trei echipe. Orice antrenor trebuie să viseze la titlu, orice sportiv la individual trebuie să viseze la Jocurile Olimpice, altfel ne lăsăm de meserie. Este adevăratr, depindem şi de mulţi alţi factori, de politic, de finanţare”, ne-a declarat Adrian Gavriliu, directorul clubului.

CSM Bacău şi-a pus etichetă ca unul dintre cele mai bune centre de copii şi juniori în ultimii ani, reuşind să câştige mai multe medalii la toate categoriile de vârstă. Când a venit însă vorba să culeagă şi primele roade, promovarea juniorilor la echipa de seniori, s-a produs însă un scurtcircuit. Dragoş Hanţaru, Gabriel Dumitriu, Ionuţ Broască şi Vlăduţ Rusu au ajuns la Dunărea Călăraşi. Între timp, primii doi au ajuns şi la naţionala de seniori, Dumitriu fiind chiar titular în defensivă la ultimele partide cu Portugalia şi Franţa.

”Ca să vorbim sincer, în cazul acestor băieţi a fost o întârziere cu banii. Primăria a renunţat la proiectul respectiv pe Legea 350, au fost discuţii şi probleme cu Curtea de Conturi. Între timp, au intrat contractele de activitae sportivă, dar până s-a făcut trecerea s-a acumulat o întârziere de vreo 4 luni. Jucătorii erau obişnuiţi, nu a fost primul an în care au fost într-o astfel de situaţie. Acum a fost chestie pe care nu am putut să o controlez, băieţii au avut o temere că nu o să primim banii, deşi noi eram promovaţi în Liga Naţională şi dacă nu am fi participat, am fi primit acea amendă, confirmasem că vom juca. Sportivii au făcut o hârtie că renunţă la datoriile din urmă, ar fi putut face memorii la federaţie. A fost dureros, pentru că au fost cei mai buni jucători. Atunci a fost o situaţie ambiguă, eram şi mai nou în conducerea clubului, chiar nu am putut controla situaţia cu cei cinci jucători care au plecat în vara trecută. Eu sunt şi antrenor la bază, ştiţi cum e, sportivii se mai sfătuiesc şi cu antrenorii la astfel de cazuri, ca să nu ne ascundem după degete, vorbim realist şi sincer”, a explicat situaţia Adrian Gavriliu.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus