Stiri de ultima ora

Pique, cu lacrimi în ochi: "Sunt mândru de poporul catalan!" A anunţat că e gata să renunţe la naţională şi l-a atacat pe prim-ministrul Spaniei: "Nu ştie nici limba engleză!"

Pique, cu lacrimi în ochi: Sunt mândru de poporul catalan! A anunţat că e gata să renunţe la naţională şi l-a atacat pe prim-ministrul Spaniei: Nu ştie nici limba engleză!
Sport
Pique s-a numărat printre fotbaliştii Barcelonei care nu au dorit ca meciul cu Las Palmas să se joace, în semn de protest faţă de cele întâmplate duminică. De altfel, Pique şi-a manifestat clar opinia în legătură cu referendumul pentru independenţa Cataloniei, i-a îndemnat pe catalani să meargă la vot, iar la finalul meciului de pe Camp Nou a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre situaţia creată: "Sunt mândru de poporul catalan. A fost cea mai nefastă experienţă din viaţa mea. Dacă preşedintele federaţiei crede că deranjez prin venirea mea la echipa naţională, nu am nicio problemă să mă dau la o parte mai devreme de 2018 (n. red - Pique a anunţat că ediţia din 2018 a Cupei Mondiale va fi ultimul turneu la care va participa cu naţionala Spaniei). Echipa naţională nu e o competiţie de patriotism. Mergi acolo şi joci cât de bine poţi. Eu aşa văd", a spus Pique, citat de Marca. Fundaşul a dus discuţia chiar mai departe şi nu a ezitat să-l critice public pe Mariano Rajoy, prim-ministrul Spaniei pe care-l consideră vinovat pentru toate evenimentele: "Prim-ministrul are statutul pe care-l are şi merge în toată lumea fără să ştie să vorbească limba engleză!", a mai declarat Pique.

— Charles Baudry (@CharlesBaudry) October 1, 2017

. Orele de dinaintea meciului au fost tensionate, iar catalanii au dorit ca partida să fie amânată. Federaţia Spaniolă de Fotbal nu a fos de acord, iar clubul de pe Camp Nou a decis ca cele 90 de minute să se joace cu porţile închise, hotărâre care a atras demisiile a doi oameni din conducere.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus