Stiri de ultima ora

Pep Guardiola, specialistul în câștigarea trofeelor - Cu ce performanță se laudă spaniolul în Anglia

Pep Guardiola a cucerit duminică al optulea trofeu alături de Manchester City, . Tehnicianul catalan se laudă cu o performanță nemaiîntâlnită în Anglia. Echipa sa a câștigat opt din ultimele nouă competiții la care a participat pe plan intern.

După triumful lui City în Cupa Ligii Angliei pentru a treia oară la rând, Pep Guardiola a ajuns la 29 de trofee în cariera sa de antrenor, dintre care opt alături de "cetățeni" (două titluri în Premier League, o Cupă a Angliei, trei Cupe ale Ligii și două Supercupe ale Angliei).

Potrivit marca.com, tehnicianul catalan are o medie de un trofeu la 23 de meciuri.

Pep Guardiola a preluat-o pe Manchester City în vara anului 2016, iar sezonul trecut a fost cel mai de succes de la venirea sa în Anglia. Formația de pe Etihad a cucerit toate trofeele interne puse în joc: Premier League, Cupa Ligii, Cupa și Supercupa Angliei.

Ce a spus Pep Guardiola după câștigarea Cupei Ligii Angliei

"Să câștigăm trofeul de trei ori la rând este un mare succes. Este vorba despre constanță, incredibil. Este minunat. Am suferit în primele minute și pe final. Ei au avut două ocazii clare în primele minute, dar am jucat foarte bine, mai ales în a doua repriză.

Jocul a fost bun. Phil (Foden) a fost foarte eficient. Este un succes mare, al doilea titlu al acestui sezon după Supercupa Angliei, este atât de frumos.

Am câștigat multe trofee. Fiecare meci pe care îl jucăm încercăm să-l câștigăm, încercăm să câștigăm fiecare competiție. Să fim în finală de trei ori la rând și să câștigăm este grozav", a declarat Pep Guardiola, potrivit site-ului oficial al Manchester City.

Care este performanța reușită de Guardiola la Manchester City

"De când am început să câștigăm, din ultimele nouă competiții interne pe care le-am jucat, am câștigat opt", a spus Guardiola pentru BBC Radio 5 Live, citat de BBC.

"Asta este nemaipomenit. Niciun club din istoria trofeelor interne (în Anglia), fără să luăm în calcul cupele europene, nu a câștigat atâtea titluri la rând cum am făcut-o noi.

Nici măcar cea mai mare echipă a lui Liverpool din anii 80, Manchester United cu Sir Alex Ferguson sau Jose Mourinho, sau Arsene Wenger cu Arsenal. Aceste echipe au fost uimitoare, dar niciodată nu au putut câștiga opt titluri în nouă competiții interne disputate", a mai spus antrenorul "cetățenilor".
HotNews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus