Stiri de ultima ora

Oltenii se reunesc la medic şi apoi pleacă în Antalya. Ce jucători vrea Craiova şi de cine s-ar putea despărţi

Oltenii se reunesc la medic şi apoi pleacă în Antalya. Ce jucători vrea Craiova şi de cine s-ar putea despărţi
Sport
Lotul Universităţii Craiova se reuneşte luni dimineaţa, cu aproape o lună înaintea primului meci oficial, cu Viitorul , programat duminică, 3 februarie, la Ovidiu. Alb-albaştrii vor efectua vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi din Craiova, iar marţi vor zbura spre Antalya, unde se vor pregăti timp de 18 zile. Mitriţă şi compania se vor caza la resortul Land of Legends din Belek şi vor disputa şi câteva amicale în zonă.

Îi vor pe Fortes, Tandia şi Dulca, dar s-ar putea alege cu Batin şi Drăghici

Nu se anunţă modificări importante în lotul Craiovei în iarna aceasta, mai ales la capitolul sosiri. Juveţii îşi doresc un vârf de atac de forţă, pentru a-i face concurenţă lui Elvir Koljic. Carlos Fortes de la Gaz Metan Mediaş este greu de adus, mai ales că Edi Iordănescu ar insista pentru păstrarea golgheterului. Pe lista grupării din Bănie se află şi Ibrahima Tandia, de la Sepsi , dar nici acesta nu este accesibil, din cauza preţului cerut, aproape 1 milion de euro.

În aceste condiţii, ca back-up pentru Koljic, Craiova s-ar orienta către Paul Batin, de la Concordia Chiajna , atacantul de 31 de ani care are 3 goluri în acest sezon. Dacă nu vor reuşi să transfere un vârf, oltenii vor încerca să-l promoveze pe Jovan Markovic, puştiul de 18 ani fiind refăcut după accidentarea care l-a ţinut departe de teren în ultimele luni.

Un alt jucător de care se interesează Universitatea este Marco Dulca, de la Swansea, mai ales că acesta ar putea fi folosit ca jucător „under” şi în sezonul următor.

În Bănie ar putea reveni Stephan Drăghici, împrumutat la Sepsi. Acesta intră în ultimele 6 luni de contract cu gruparea din Bănie, care ar dori să-i prelungească înţelegerea, dar jucătorul ar fi de acord numai în condiţiile în care s-ar întoarce în Bănie, el fiind detaşat în ultimele sezoane la Clinceni, Juventus Bucureşti şi Sepsi.

Gardoş vrea să plece, Glavina şi Bic nu mai sunt doriţi, Rocha şi Meza Colli nu sunt nici ei siguri că vor rămâne

Florin Gardoş este nemulţumit de modul cum îl tratează Devis Mangia, italianul neoferindu-i şansa de a prinde măcar lotul nici când titularii din centrul apărării erau indisponibili. Primele variante ale lui Mangia sunt Donkor, Kelic şi Tiago Ferreira, dar chiar şi Răzvan Popa sau Briceag i-au fost preferaţi lui Florin Gardoş. Interesant este că ultimul meci disputat de Gardoş a fost cel în care a şi marcat unicul gol pentru Craiova, cel cu Sportul Snagov, din Cupa României, încheiat 2-0. „Nu sunt fericit la Craiova fiindcă nu joc şi normal că aş vrea să plec undeva unde să am continuitate” spune Gardoş, care ar putea ajunge la Iaşi .

Un alt jucător pus pe lista de transferuri de Craiova este croatul Dominik Glavina. Venit acum un an în Bănie, vârful de 26 de ani nu a impresionat, nereuşind să marcheze vreun gol. În acest sezon a fost inclus sporadic în lotul primei echipe, evoluând mai mult la „satelit”.

Nici mijlocaşul Ovidiu Bic nu a confirmat la Universitatea. Adus în urmă cu un an de la Gaz Metan Mediaş pentru 200.000 de euro, jucătorul de 25 de ani a jucat foarte puţin, fiind mai mult accidentat. În condiţiile în care Cicâldău, Mateiu şi Fedele sunt principalii contracandidaţi pe postul său, este posibil să vină şi Marco Dulca, iar tânărul Marian Şerban, internaţional under 19, va fi promovat la prima echipă, Ovidiu Bic are şanse minime să mai prindă minute. O variantă pentru el ar fi împrumutul la Mediaş.

Craiova s-ar dispensa şi de unul dintre atacanţii de bandă dreaptă. Bărbuţ va continua în Bănie, după ce se pusese problema împrumutului la Botoşani , însă Cesar Meza Colli şi Nuno Rocha au dezamăgit în acest sezon. Paraguayanul a fost accidentat două luni şi nici când a revenit nu a rupt gura târgului, în timp ce jucătorul din Capul Verde, revenit în Bănie după un an, a fost folosit atacant central atunci când a lipsit Koljic, dar nu a dat randament.

Prelungirea cu Dimitrov, o enigmă

O mutare ciudată pentru olteni o reprezintă prelungirea contractului fundaşului dreapta bulgar Radoslav Dimitrov până în 2021, în condiţiile în care acesta prinde rar echipa, titular fiind Ivan Martic. Bulgarul are 30 de ani şi joacă pe un post pe care Craiova are variante de jucători under 21, din stagiunea următoare echipele din Liga 1 Betano trebuind să aibă doi titulari „juniori”. Tinerii Florin Borţa, Ştefan Vlădoiu (împrumutat la Sportul Snagov) şi chiar Stephan Drăghici pot juca pe acel post, unde oricum suveran este, de un an şi jumătate, croatul Ivan Martic.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus