Stiri de ultima ora

OFICIAL: Adevăratul motiv pentru care Dinamo nu a mai fost vândut spaniolilor |

OFICIAL: Adevăratul motiv pentru care Dinamo nu a mai fost vândut spaniolilor |
Sport
Clubul Dinamo continuă lupta pentru supraviețuire, cu același finanțator, Ionuț Negoiță. În ultimele săptămâni s-a discutat din ce în ce mai mult despre posibilitatea ca echipa din Ștefan cel Mare să ajungă în proprietatea unor oameni de afaceri din Spania. Când afacerea părea a fi rezolvată, totul a picat. 

Clubul Dinamo a emis un comunicat oficial după ce au picat negocierile cu investitorii spanioli, care s-au arătat interesați de a cumpăra un pachet majoritar de acțiuni. 

Comunicatul oficial emis de Dinamo

Spaniolii ar fi vrut să cumpere un pachet de acțiuni reprezentând 52%. Lipsa de transparență a potențialilor investitori au încheiat negocierile, informează dinamoviștii.

„Dinamo București este un club emblematic al României. Față de suporterii noștri, față de opinia publică, considerăm că avem o responsabilitate în ceea ce privește orice posibilă tranzacție și, în primul rând, trebuie găsită cea mai bună soluție pentru continuarea activității acestui club.

În general, din punct de vedere al unei tranzacții, ambele părți trebuie să fie transparente și să-și asume anumite lucruri. Dinamo a pus la dispoziție întreaga documentație cerută, întocmai și la timp.

Cumpărătorul, cu toate că au fost formulate cereri în mod repetat de a dezvălui beneficiarul real al tranzacției și dacă acesta are un patrimoniu, sau cât de solidă și reală este situația financiară, nu a înțeles să răspundă acestor lucruri.

Într-o tranzacție este firesc să discuți cu un intermediar până la un punct, dar apoi este imperios necesar să cunoști persoana care va ajunge să decidă viitorul acestui club. Atât noi, cât și suporterii am fost nevoiți să ne interesăm despre firma care ni s-a indicat că va cumpăra pachetul majoritar de 52% din acțiuni.

Am constatat și noi, ca și alții, că avea un capital social de doar 3.000 de euro și o structură a asociaților care nu era publică. În fotbal , în cazul unei tranzacții, unde se schimbă pachetul majoritar de acțiuni, există obligativitatea de a anunța Federația Română de Fotbal, în maximum 5 zile, cine sunt noii acționari”, notează dinamoviștii. 

Dinamo: „Nu a fost pusă la dispoziție o dovadă concretă”
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus