Stiri de ultima ora

Ofensivă pentru următorul sezon al Ligii Campionilor cu două echipe tari, CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea. Campioana en-titre a realizat nouă tranferuri, iar liderul Ligii Naţionale s-a întărit cu şase jucătoare!

Ofensivă pentru următorul sezon al Ligii Campionilor cu două echipe tari, CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea. Campioana en-titre a realizat nouă tranferuri, iar liderul Ligii Naţionale s-a întărit cu şase jucătoare!
Sport
România a rămas fără echipă în Liga Campionilor , fiind pentru prima dată în ultimele patru sezoane când nu va avea reprezentantă în turneul Final Four. CSM Bucureşti a fost eliminată de Metz, în weekend-ul trecut, în sferturile de finală, dar în ultimii ani a contribuit cu o zestre importantă de puncte la coeficientul de ţară în ierarhia EHF.  

România intră în ediţia 2019-2020 din postura de ocupantă a locului 2, motiv pentru care va avea cinci echipe în cupele europene. Mai mult, va „ataca” Liga Campionilor, foarte posibil, cu două echipe, cu CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea. Cine va pierde titlul în Liga Naţională va solicita un wildcard din partea Federaţiei Europene de Handbal şi are toate şansele să îl şi primească în luna iunie. Interesant, ambele formaţii şi-au alcătuit deja loturi pentru această competiţie, inclusiv Vâlcea, grupare de la care s-au „scurs” mai greu informaţiile.

Nu mai este un secret, CSM Bucureşti a transferat nu mai puţin de nouă jucătoare pentru sezonul următor, aproape pentru fiecare post cel puţin câte o soluţie:

Primul „7” al echipei CSM Bucureşti ar putea arăta astfel: Dedu (Grubisic) – Grbic (Curea), Neagu, Lekic (Omoregie), Mork, Martin, Pintea (Cvijic).

SCM Rm. Vâlcea a transferat la rândul ei şase jucătoare cu cotă bună în Europa, cu experienţă la nivel de Liga Campionilor şi Cupa EHF. Două fete sunt din naţionala României, iar alte patru sunt în criteriile impuse de FR de Handbal. Mai mult, două handbaliste au jucat la Gyor şi au câştigat Liga Campionilor în ultimii 2 ani, conform informaţiilor care circulă în lumea handbalului. De menţionat faptul că Vâlcea nu a anunţat oficial niciun transfer până la această oră.

Pe posturi, achiziţiile echipei SCM Rm. Vâlcea sunt:

Primul „7” al echipei SCM Rm. Vâlcea ar putea arăta astfel: Dumanska (Zderic) – Florica, Liscevic, Glibko (Zamfirescu), Gonzales (Dragut), M. Lopez, Elghaoui (Băcăoanu)
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus