Stiri de ultima ora

Noi dezvăluiri în cazul morţii lui Emiliano Sala. Fotbalistul ar fi avut o cantitate mare de monoxid de carbon în organism, înaintea accidentului

Noi dezvăluiri în cazul morţii lui Emiliano Sala. Fotbalistul ar fi avut o cantitate mare de monoxid de carbon în organism, înaintea accidentului
Sport
O nouă "pistă" în cazul morţii lui Emiliano Sala, care s-a stins din viaţă pe 21 ianuarie într-un accident aviatic. Atacantul argentinian şi pilotul David Ibbotson, care nu a fost găsit de căutatori, ar fi fost expuşi unui nivel mare de monoxid de carbon. Presa din Anglia face dezvăluirea.

135 afişări

Emiliano Sala ar fi avut o cantitate mare de monoxid de carbon în organism, înaintea accidentului

Sala şi David Ibbotson călătoreau de la Nantes la Cardiff, deasupra Canalului Mânecii. Testele toxicologice efectuate pe trupul neînsufleţit al lui Sala au determinat faptul că, în sângele său, a fost detectat un nivel de monoxid de carbon mult mai mare decât cel obişnuit. Acest lucru ar fi putut să-i provoace atacantului convulsii sau chiar un atac de cord. Pilotul David Ibbotson e încă de negăsit, după ce avionul care-i transporta pe cei doi deasupra Canalului Mânecii s-a prăbuşit. Este, însă, de aşteptat ca şi el să fi fost expus unui nivel sporit de monoxid de carbon, conform raportului întocmit de cei care investighează accidentul aviatic.

"Atunci când nivelul de monoxid de carbon este scăzut, pot fi resimţite ameţeli sau somnolenţă ca simptome. Dar pe măsură ce creşte nivelul de expunere, procesul poate duce la inconştienţă sau chiar moarte! Ancheta continuă, examinăm o arie largă de zone în legătură cu accidentul. Studiem, în special, posibilităţile prin care monoxidul de carbon ar fi putut intra în avion", a declarat Geraint Herbert, şeful de la AAIB. În ianuarie 2019, Cardiff a plătit 15 milioane de lire pentru transferul lui Emiliano Sala, golgheterul lui Nantes. Atacantul din Argentina nu a mai apucat să joace pentru galezi. A fost prezentat oficial, apoi s-a întors la Nantes să-şi ia rămas bun de la foştii colegi, dar pe drumul Nantes - Cardiff a avut loc accidentul mortal, pe 21 ianuarie. La Nantes, Emiliano Sala a fost coleg Ciprian Tătăruşanu, portarul naţionalei României.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus