Stiri de ultima ora

Nicolae Bănicioiu a participat la întâlnirea miniştrilor din domeniul sportului în statele UE

Nicolae Bănicioiu a participat la întâlnirea miniştrilor din domeniul sportului în statele UE
Sport
Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a participat la întâlnirea miniştrilor cu atribuţii în domeniul sportului din statele Uniunii Europene, care s-a desfăşurat pe 1 octombrie, în cadrul Preşedinţiei lituaniene a Consiliului Uniunii Europene, la Vilnius.

Prima temă a fost "Evenimente sportive majore - planificare, investiţii şi contribuţia acestora la dezvoltarea durabilă", iar miniştrii au discutat impactul şi beneficiile pe care evenimente precum Jocurile Olimpice şi Campionatele Mondiale îl au la nivel naţional.

"Această întâlnire a demonstrat atenţia pe care preşedinţia lituaniană o acordă sportului. Discuţiile dintre miniştrii prezenţi au fost un prilej de a împărtăşi din experienţa fiecărui stat în organizarea evenimentelor majore sportive. Studiile de specialitate demonstrează că investiţiile în domeniul sportului nu numai că sunt recuperate, dar aduc importante beneficii pe termen lung. Cea mai recentă competiţie internaţională de acest nivel organizată de România a fost FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European), care a avut loc în judeţul Braşov, în luna februarie a acestui an, şi pentru organizarea căreia am primit aprecieri în cadrul acestor întâlniri. Trebuie să învăţăm de la cei care au mai multă experienţă decât noi şi ne propunem să atragem organizarea cât mai multor astfel de evenimente", a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

A doua temă abordată la întâlnirea informală a fost "Contribuţia Sportului la dezvoltarea economică".
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus