Stiri de ultima ora

Mutu a răspuns scurt şi sincer când a fost întrebat de două amintiri puternice de la Europene

Mutu a răspuns scurt şi sincer când a fost întrebat de două amintiri puternice de la Europene
Sport
Antrenor în prezent la echipa de juniori a clubului Al Wahda (Emiratele Arabe Unite), Adrian Mutu (40 de ani) e prezent vineri pe Arena Naţională, la ceremonia în care trofeul care-i va fi decernat campioanei europene din 2020 e prezentat fanilor fotbalului. Imediat după ce reprezentantul UEFA, Christian Karembeu, a anunţat că tragerea la sorţi pentru grupele competiţiei de anul viitor se va desfăşura la Bucureşti, fostul decar al primei reprezentative a vorbit la ProX despre semnificaţia acestei decizii.

"Deja Cosmin Contra face o treabă extraordinară, sper ca echipa naţională să fie una dintre formaţiile care vor participa la această ediţie. Pe mine mă leagă foarte multe amintiri care-mi stârnesc emoţii. Şi bune, şi mai puţin plăcute. Una puternică? Una frunoasă când am bătut Anglia (n.r. - 3-2 la Euro 2000), dar şi una mai puţin plăcută, atunci când eu am ratat penaltyul cu Italia (n.r. - 1-1 cu Italia la Euro 2008)", a spus Mutu, la ProX.

Adrian Mutu a participat la două ediţii ale Campionatului European, în 2000, când naţionala era condusă de Emerich Ienei, dar şi în 2008, alături de tricolorii pregătiţi de Victor Piţurcă.

Christian Karambeu, reprezentantul UEFA trimis la Bucureşti cu ocazia expunerii trofeului Euro 2020 pe Arena Naţională, a anunţat că Bucureştiul va găzdui tragerea la sorţi a turneului final. Karambeu i-a luat prin surprindere pe cei prezenţi la Arena Naţională cu anunţul său. Legendarul francez le-a urat succes organizatorilor, dar şi echipei de fotbal. "Bucureştiul va organiza evenimentul de tragere la sorţi a grupelor Euro 2020. Vă doresc mult succes în întreaga voastră activitate de pregătire a acestui eveniment. Succes şi echipei, pe teren!", a anunţat Christian Karambeu, reprezentantul UEFA la Bucureşti, la Pro X.Capitala României a primit de la UEFA privilegiul de a organiza tragerea la sorţi a grupelor turneului final care va fi găzduit de 12 ţări. Bucureştiul va organiza patru meciuri de la Euro 2020: trei în grupe şi unul din optimile de finală, toate pe Arena Naţională. Evenimentul ar urma să aibă loc la Ateneul Român.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus