Stiri de ultima ora

Momentul adevărului: Cine este cel mai bun din ţară? HC Dobrogea Sud şi Dinamo anunţă o luptă pasionantă pentru titlu în Liga Naţională. Episodul 1 va „rula” miercuri, la Constanţa

Momentul adevărului: Cine este cel mai bun din ţară? HC Dobrogea Sud şi Dinamo anunţă o luptă pasionantă pentru titlu în Liga Naţională. Episodul 1 va „rula” miercuri, la Constanţa
Sport
Faţă în faţă se vor afla cele mai bune două echipe ale sezonului, prezenţa lor în marea finală fiind mai mult decât meritată. Forţa celor două finaliste a fost întărită şi de parcursul în Europa, atât Dinamo, cât şi Constanţa având evoluţii remarcabile, stabilind cele mai bune performanţe din istoria cluburilor, adică accederea în play-off-ul Ligii Campionilor (de când competiţia a fost reformată în 1993), respectiv calificarea în grupele Cupei EHF.

Şansele la titlu par destul de echilibrate înaintea primei confruntări. Dinamo conduce cu 3-0 la „directe” în acest sezon, dar Constanţa are avantajul terenului propriu în cazul unui meci decisiv şi a avut un parcurs aproape perfect după primele două înfrângeri în faţa adversarei.

CE SPUN CELE DOUĂ TABERE ÎNAINTE DE MECIUL DE MIERCURI

Laurenţiu Toma (Constanţa): „Este important să-i avem pe suporteri alături, mai ales că Dinamo va veni cu galeria. Vrem să dominăm şi în tribune şi pe teren! Suntem încrezători, chiar dacă am pierdut meciurile cu Dinamo din acest sezon. Îi studiem, ne pregătim la antrenamente, facem tot ce trebuie pentru a juca mult mai bine. Trebuie să intrăm pe teren şi să câştigăm!”

Rudi Stănescu (Constanţa): „Toate gândurile noastre sunt la finala cu Dinamo, de când ne-am calificat. E adevărat, în debutul sezonului am pierdut Supercupa şi meciul din prima etapă, de pe teren propriu, dar nu eram încă sudaţi ca echipă. Sper ca lucrurile să stea altfel acum. Ne dorim foarte mult să câştigăm primul meci, este cel mai important. Aşteptăm suporterii alături de noi, întotdeauna publicul a fost al 8-lea jucător. Cu aportul lor, putem obţine prima victorie.”

Ovidiu Semen (Dinamo): „Suntem încrezători în şansele şi în valoarea echipei noastre. Sper ca la finalul meciului de miercuri să avem şi prima victorie. Suntem pregătiţi pentru orice, inclusiv pentru trei jocuri, dar am vrea să tranşăm problema titlului cât mai devreme.”

Dinamo se va baza la Constanţa şi pe suporteri. Astfel, trupa din Ştefan cel Mare va fi susţinută de cel puţin 100 de fani.

Finala mare, la fel ca şi finala mică dintre CSM Bucureşti şi Potaissa Turda (miercuri, ora 15:00) va fi decisă în sistemul „cel mai bun din trei meciuri”. Meciul doi va avea loc peste o săptămână.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus