Stiri de ultima ora

Ministrul Sporturilor a dat cărţile pe faţă: Ce activităţi vor putea fi practicate după 15 mai şi în ce condiţii

Ministrul Sporturilor a dat cărţile pe faţă: Ce activităţi vor putea fi practicate după 15 mai şi în ce condiţii
Sport
SIonuţ Stroe a venit cu o serie de precizări, la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va mai prelungi starea de urgenţă.

România se pregăteşte să se reapuce de sport, deşi, până săptămâna trecută, nimeni nu-şi asuma responsabilitatea întocmirii unui plan detaliat, cu date precise pentru revenirea la antrenamente. 

Situaţia s-a schimbat însă radical, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că starea de urgenţă se va încheia la jumătatea lunii mai.

A fost un prim semnal pentru revenirea treptată la normalitate. Unul recepţionat şi de oamenii care conduc diverse domenii de activitate. Printre care şi sportul. Astăzi, într-o intervenţie la Digi 24, ministrul Ionuţ Stroe a explicat cum va arăta viitorul sportului românesc.

Ce a spus Ionuţ Stroe?

*După 15 mai, activitatea sportivă va începe gradual, aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. 

*Propunerea noastră conţine o serie de măsuri generale, foarte uşor de înţeles. E vorba de distanţarea între persoane şi despre norme de igienă. 

*Suntem în faza întâi a unui traseu de lungă durată. La final, sporturile vor reveni la normal, dar epidemia e o realitate şi trebuie să ţinem cont de evoluţia ei. Nu vom vorbi azi despre reluarea competiţiilor, ci despre faza de pregătire. Pentru moment, bazele şi sălile sportive nu se vor redeschide. 

*Sportivii vor sta într-un regim închis şi-şi vor desfăşura activitatea controlat. Cluburile trebuie să dispună de o bază proprie, cu spaţii de cazare, bucătărie, spaţii medicale, terenuri de antrenament, săli de forţă sau alte utilităţi. Baza sportivă are nevoie de personal administrativ şi de suport care să fie utilizat prin rotaţie, în ture de 14 zile. În interiorul bazelor, vor exista măsuri şi reguli clare pentru sălile de antrenament, vestiare, spălătorie şi zonele medicale. Trebuie să existe şi spaţii pentru persoanele suspecte de COVID-19.

*Condiţiile descrise de noi reprezintă un prag minimal sub care în această etapă nu se poate coborî. Ce trebuie să facă un club pentru a reveni la antrenamente? Antrenamentele vor putea fi reluate gradual, respectând 4 etape:
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus