Stiri de ultima ora

Mini campionat mondial de baschet 3x3 la Bucureşti: Raiffeisen Bank Bucharest Challenger şi 3x3 Women Series Bucharest, în week-end-ul 10-11 august, la ParkLake Shopping Center

Mini campionat mondial de baschet 3x3 la Bucureşti: Raiffeisen Bank Bucharest Challenger şi 3x3 Women Series Bucharest, în week-end-ul 10-11 august, la ParkLake Shopping Center
Sport
Cele mai bune echipe de baschet 3x3 din lume, atât la masculin cât şi la feminin vor fi prezente la Bucureşti într-un super eveniment organizat de către Sport Arena Streetball în ParkLake Shopping Center, în zilele de 10 şi 11 august.

Un adevărat mini campionat mondial, cu 24 de echipe din 18 ţări de pe trei continente.

Naţionala feminină a României, calificată la Campionatul European şi locul şapte la ultima ediţie a Mondialelor va avea o companie extrem de selectă în turneul 3x3 Women Series de la Bucureşti, competiţie dedicată echipelor naţionale. Franţa, medaliată cu bronz la ultimele Campionate Mondiale şi campioana europeană din 2018, titlu cucerit chiar la Bucureşti sau forţe precum Spania, Rusia Cehia şi Canada vor fi prezente în turneul feminin de la ParkLake Shopping Center.

Cea mai bună echipă de baschet 3x3 din circuitul mondial profesionist masculin, Novi Sad, revine la Bucureşti în încercarea de a-şi lua revanşa în faţa marilor rivali din Riga, campioni ai ultimelor două ediţii ale Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.

Premii de 32.000 de dolari

În total cinci echipe din Top 10 din FIBA 3x3 World Tour vor fi prezente la Bucureşti, unde competiţia se anunţă acerbă, cu echipe din SUA, Canada, Porto Rico, Filipine şi Arabia Saudită şi şapte reprezentante ale bătrânului continent.

Ambele finaliste ale turneului masculin se vor califica în circuitul mondial FIBA 3x3 World Tour iar valoarea totală a premiilor în bani este de 32.000 de dolari, câştigătoarea urmând să încaseze 15.000 de dolari.

Fiul unei legende NBA va juca la Bucureşti

Americanul Canyon Barry, campion mondial la 3x3 în 2019 şi fiul legendarului jucător din NBA Rick Barry va fi prezent la turneul de la Bucureşti, unde va juca pentru echipa Colorado City. Barry provine dintr-o familie de baschetbalişti, toţi cei patru fraţi ai săi fiind de asemenea foşti sau actuali jucători profesionişti.

Evenimentul organizat în ParkLake Shopping Center va oferi, pe lângă electrizantele meciuri de baschet şi o serie de momente de entertainment, concursuri cu premii pentru spectatori, un meci al vedetelor şi multe alte surprize.

Majoretele Dracula’s Girls au pregătit pentru toţi pasionaţii de dans un flash-mob, care va fi organizat duminică, 11 august, în a doua parte a zilei. Primii 50 de participanţi care vor veni să danseze alături de fete vor fi premiaţi cu un tricou. Coregrafia momentului este realizată pe melodia “3la3” compusă de Junkyard şi Electric Brother, imnul oficial Sport Arena Streetball.

Meciurile din faza grupelor vor avea loc sâmbătă, în intervalul 10.00 – 21.00. Duminică au loc meciurile eliminatorii, începând cu ora 13.00. Finalele sunt programate la ora 20.00.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger este un eveniment organizat de către Sport Arena Streetball, cu sprijinul ParkLake Shopping Center şi este susţinut de către Raiffeisen Bank – naming partner, Mastercard şi Nike – elite partners, Tissot – official timekeeper, Horizon, Serioux, Karcher, sport-loft.com, Gatorade, Pep&Pepper, World Class, Doritos şi Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti – event partners. Promovat de ProFM.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus