Stiri de ultima ora

Mihai Teja va testa doi jucători tineri crescuţi la Academia lui Rennes. Lewis Enoh şi-a reziliat contractul cu Poli Iaşi. Amical şi trial de selecţie la sfârşitul săptămânii

Mihai Teja va testa doi jucători tineri crescuţi la Academia lui Rennes. Lewis Enoh şi-a reziliat contractul cu Poli Iaşi. Amical şi trial de selecţie la sfârşitul săptămânii
Sport
Antrenorul Mihai Teja şi noul departament de scouting condus de Anton Heleşteanu sunt într-o continuă căutare de jucători. Până la plecarea în cantonamentul din Turcia, programată pe 24 iunie, oficialii din Copou speră ca lotul să fie conturat într-o mare măsură, dar sunt şanse mari ca o parte dintre jucătorii ”ochiţi” în ultimele zile să facă joncţiunea cu echipa în stagiul de pregătire.

Vineri seară, Poli va juca un prim meci amical, în Copou, cu echipa vasluiană Huşana Huşi, promovată în Liga 3 fără baraj după ce adversara . În urma acestui meci, antrenorul Mihai Teja se va decide în privinţa jucătorilor asupra cărora are dubii, între aceştia numărându-se şi Laurenţiu Rus.

Sâmbătă, noul tehnician al Iaşiului va încerca să găsească noi tineri de perspectivă în cadrul unui trial de selecţie ce va avea loc tot în Copou, de la ora 18:00.

”Sâmbătă organizăm un trial cu jucători din Iaşi . Trebuie să răscolim totul, să analizăm ce ne oferă Centrul de Copii şi Juniori. Vor fi la trial jucători pe care i-am ales noi, în baza unui anumit istoric, de la Centrul de Copii şi Juniori sau care au terminat la Iaşi şi au evoluat în diferite ligi. Vrem să le vedem potenţialul. Vor mai veni şi câţiva din afara Iaşiului, despre care am avut informaţii. Cu toţii sunt jucători tineri. Aceasta este proiecţia clubului”, a precizat Anton Heleşteanu, şeful departamentului de scouting al Politehnicii Iaşi.

Până atunci, astăzi sunt aşteptaţi în Copou doi jucători sub 21 de ani crescuţi la Academia lui Rennes, pe care antrenorul Mihai Teja vrea să-i testeze. ”Astăzi vor veni la echipă doi jucători tineri crescuţi la Academia clubului francez Rennes. Sunt români plecaţi de mai mulţi ani în Franţa, jucători eligibili pentru regula Under 21”, a completat Heleşteanu.

Enoh a plecat

În ceea ce-i priveşte pe jucătorii rămaşi în lot din sezonul trecut, nu toţi vor continua la Iaşi. Camerunezul Lewis Enoh şi-a reziliat astăzi contractul, iar în zilele următoare Poli s-ar putea despărţi şi de spaniolul Gallego.

”Enoh şi-a manifestat opţiunea de a părăsi clubul, spunând că nu se simte pregătit mental să mai continue un an la Iaşi, atât cât mai avea contract. Când un jucător îţi spune aşa ceva, e clar că trebui să te desparţi de el. În ceea ce-i priveşte pe Rus şi Gallego, vom lua o decizie în zilele următoare”, a explicat Toni Heleşteanu.

Aflaţi la final de contract, Platini şi Zaharia sunt în discuţii cu oficialii ieşeni: ”Le-am făcut oferte, aşteptăm să se decidă dacă vor continua la Poli”.

De asemenea, unul dintre cei doi portari tineri din lot va fi împrumutat, clubul primind oferte pentre Ştefan Târnovanu şi Teodor Axinte de la FC Argeş şi Gloria Buzău. ”Avem oferte clare de la două cluburi pentru unul din cei doi portari. Staff-ul va decide pe cine vom împrumuta”, susţine Heleşteanu.

Narcis Bădic, la tratament în Germania

Conform oficialilor ieşeni, Narcis Bădic s-a accidentat şi va merge la tratament în Germania. ”Lui Bădic i-am făcut o programare la Nurnberg, în Germania, la un medic pe care îl cunosc şi care a tratat mai mulţi jucători de la Botoşani . Are programare pe marţi. Cred că Narcis are o problemă la coloană, la bazin. De aceea am decis să meargă la Nurnberg. Vreau să-l vadă acel medic în care eu am mare încredere”, a completat Heleşteanu.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus