Stiri de ultima ora

Meci cu cântec la Timişoara! Constanţa a lăsat puncte în Banat, iar bătălia cu CSM Bucureşti pentru calificarea în finala Ligii Naţionale s-a reaprins

Meci cu cântec la Timişoara! Constanţa a lăsat puncte în Banat, iar bătălia cu CSM Bucureşti pentru calificarea în finala Ligii Naţionale s-a reaprins
Sport
Etapa a 4-a a play-off-ului a debutat cu o partidă tensionată la Timişoara. Poli şi HC Dobrogea Sud Constanţa au terminat la egalitate, 22-22, la capătul unui joc cu 15 eliminări plus două descalificări în minutul 59:59. În urma acestui rezultat, CSM Bucureşti începe să spere din nou la o calificare în finala Ligii Naţionale, dar înaintea confruntării directe cu HCDS trebuie să se impună la Călăraşi (joi, ora 19:00).

Constanţa a dat senzaţia după primele minute că va câştiga fără probleme acest joc. Profitând şi de un debut apatic al gazdelor, trupa lui Zvonko Sundovski s-a desprins la scorul de 6-2. În primele 20 de minute, HCDS a văzut însă patru eliminări, Timişoara a reuşit să reducă din handicap, scor 5-7, şi să se trezească practic dintr-o stare de adormire.

Constanţa a rămas totuşi la conducere, s-a desprins chiar la cinci goluri diferenţă la începutul părţii secunde (15-10) şi a dat senzaţia că îşi va îndeplini obiectivul şi pentru deplasarea din Banat. „Delfinii” au făcut însă greşeala să se relaxeze prea devreme. De partea cealaltă, Pero Milosevic a făcut trei modificări inspirate, prin introducerea jucătorilor Alin Şania, Ghiţă Irimescu şi a tânărului portar Robert Rusu, iar jocul s-a aprins brusc. De la 18-21 în minutul 52, Poli a restabilit egalitatea la 21-21 în minutul 55.

Finalul s-a jucat cu nervii întinşi la maximum. Poli a stat mai bine de un minut şi jumătate în atac în finalul partidei şi a avut două şanse pentru a marca golul victoriei, dar Constanţa s-a închis foarte bine. Cu o secundă înainte de final, HCDS a recuperat mingea şi a solicitat time-out în încercarea disperată de a mai arunca o dată la poartă. Dar până la ultimele sfaturi, între cele două echipe s-a iscat un conflict de proporţii, aproape de o bătaie generală. Zvonko Sundovski şi Andrei Păiuş au fost descalificaţi!

După minute bune de pauză, pe tabelă nu s-a mai schimbat nimic, iar rezultatul a reaprins lupta în Seria A a play-off-ului. Constanţa are 6 puncte în faţa echipei CSM, dar echipa din capitală are un joc mai puţin disputat. Cele două echipe se vor înfrunta duminică, de la ora 17:30. Rămâne de văzut dacă HCDS îl va avea sau nu pe Sundovski pe bancă, după ce a fost descalificat.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus