Stiri de ultima ora

Malta - România, azi, ora 21.45 - Totul despre prima confruntare directă din istoria acestor echipe naţionale

Malta - România, azi, ora 21.45 - Totul despre prima confruntare directă din istoria acestor echipe naţionale
Sport
Astăzi, de la 21:45 ora României, tricolorii continuă parcursul în preliminariile Euro 2020, urmând a întâlni naţionala Maltei.

Va fi primul duel din istorie între cele două echipe, dar nu şi primul meci al României pe stadionul Ta’Qali din Malta! În 1998, tricolorii au disputat un meci amical, cu 5.000 de fani în tribune, împotriva Germaniei, pe această arenă! S-a terminat 1-1, cu actualul secund Adrian Mihalcea intrând pe final în faţa lui Kahn, Babbel, Effenberg şi Bierhoff.

           Singura absenţă de la gazde este fundaşul Jonathan Caruana, 32 de ani, jucător de bază şi legitimat la FC Valletta, campioana Maltei. Pentru tricolori, pe lista indisponibililor din motive medicale se află Chiricheş, Pintilii şi Cicâldău, dintre cei care au jucat recent pentru România. Benzar este învoit pentru probleme personale, iar Dragoş Grigore este suspendat.

            Cei trei goalkeeperi din lotul Maltei, Hogg, Haber şi Bonello, au împreună 102 ani! Haber (38 ani) nu e însă veteranul, ci atacantul Mifsud, care e cu trei luni mai în vârstă! Acesta a lipsit la meciul din Suedia, dar revine în lot acum. De altfel, e şi jucătorul cu CV-ul cel mai bun de la adversari, fiind legitimat în trecut la Kaiserslautern, Coventry City sau Barnsley.

           Tricolorii vor fi susţinuţi contra Maltei de aproximativ 1.000 de fani, toate cele 550 de bilete rezervate suporterilor noastre fiind vândute! Organizatorii se aşteaptă însă la încă 400-500 de români în tribune, având în vedere numărul destul de mare de conaţionali stabiliţi în insulă. Asistenţa totală se aşteaptă să fie în jurul la 15.000 de spectatori.

              Malta a participat la 13 campanii de calificare la Campionatul European, fără succes. În ultimele trei campanii a adunat, cumulat, 7 puncte. O singură victorie, 2-1 cu Ungaria. În schimb, România are cinci participări la astfel de turnee finale, reuşind să atingă sferturile de finală la ediţia 2000 şi oprindu-se în grupe la ediţiile 1984, 2004, 2008 şi 2016
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus