Stiri de ultima ora

Lupii de pe Celtic Park. Agresivi, curajoşi, fotbalişti! Elevii lui Dan Petrescu elimină Celtic din Ligă după un retur nebun, cu 7 goluri şi reveniri uimitoare

Lupii de pe Celtic Park. Agresivi, curajoşi, fotbalişti! Elevii lui Dan Petrescu elimină Celtic din Ligă după un retur nebun, cu 7 goluri şi reveniri uimitoare
Sport
You ll Never Walk Alone. Ciudată alegere. Energiile se concentrează pe Celtic Park într-un mod identic cu cel de la casele, mai mari, ale lui Liverpool sau Borussia Dortmund. Printre altele. Super atmosfera cu care suntem ameninţaţi de fiecare dată când jucăm în vestul Europei e mai mult ”manevră” de PR. E drept, e zgomotos, e agitaţie, se aude un cor. Dar nişte fotbalişti precum ai CFR-ului, care de-a lungul anilor au simţit ostilităţile Peluza Sud Steaua, PCH Dinamo sau T2 Rapid, nu au cum să se simtă intimidaţi. Recunoscători destinului care i-a adus în situaţia de a juca în Liga Campionilor pe un stadion cu istorie, da. Dar nu intimidaţi.

Dovada e felul în care elevii lui Dan Petrescu încep meciul. Deloc specific echipelor din România, cu un pressing agresiv, în treimea adversă. Deac se trezeşte singur în careu, ratează dintr-o poziţie ideală, dar e şi busculat serios. Arbitrul nu dă penalty, produce nervozitate în tabăra noastră şi îi aduce la viaţă pe scoţieni. Christie e principalul pericol, o combinaţie de viteză cu tehnică în acest regim, iar jucătorul lui Celtic produce panică. Sunt multe incursiuni perpendiculare pe poarta lui Arlauskis, în viteză, teoretic o problemă pentru un cuplu Vinicius - Burcă deloc mobil. Ne enervăm, ne calmăm la loc, ascultăm strigătele lui Petrescu şi ne amintim de agresivitate. Omrani e pe stânga, ridică privirea, centrează perfect, iar Deac pune capul şi mingea se duce, spectaculos, mai întâi în stâlpul stâng şi apoi în plasa porţii lui Bain. E 1-0 pentru români, plutim! Îi mai deranjăm cu şutul lui Djokovic de la 25 de metri, unul pe care Bain îl respinge ca la handbal, cu piciorul, apoi gestionăm. Ne apărăm, cu Burcă erou, dar nu ne punem pe două linii, suficient cât să fim periculoşi pe contraatac. Nici prostii nu facem, avem emoţii doar când Rondon ia un galben, apoi mai faultează dur. E iertat!

Repriză de fotbal mare

Doar de arbitru, nu şi de Petrescu. Marcatorul din tur rămâne la cabină, acolo unde pare că rămâne şi motivaţia noastră. Scoţienii ”ne iau pe sus” la reluare, CFR-ul organizat şi cerebral din prima repriză e dat dispărut, în locul lui e o echipă temătoare, cu o apărare aproximativă. Arlauskis ne salvează cu un plonjon excelent în primele minute, dar nu mai poate face nimic la şutul lui Forrest, cel care e găsit singur în careu la o fază în viteză. 1-1, adică nimic la nimic, se joacă! Însă nu ne revenim, greşim, ne aruncăm, simulăm şi greşim defensiv flagrant. Burcă şi Aurelio se dau cap în cap, amatoriceşte, iar Edouard finalizează şi spune sărut-mâna. Nu ne pierdem speranţa, deşi suntem pe cale să îl luăm pe al treilea. Până în minutul 74, atunci când arbitrul ne oferă corect un penalty, iar Omrani face 2-2, scor de calificare. Da, doar că nu. În cel mai pur stil românesc, deşi actorii nu sunt toţi de la noi, primim golul 3 nici un minut mai târziu, atunci când altfel salvatorul Arlauskis pune cruce misiunii excelente de până atunci.

Trăim cu pastilele lângă noi. E o nebunie în Scoţia, acolo unde nou intratul Păun şutează magific din 20 de metri, Bain respinge lateral, iar Omrani e pe fază şi trimite o rachetă sub bară. Superb, mai sunt zece minute, trebuie să fim băieţi deştepţi. Nu ne pierdem, spre deosebire de momentele ce au trecut, nici măcar nu ne apărăm disperat, ci suficient de calm încât să putem declanşa contraatacuri care, deşi nu se concretizează, măcar mănâncă timp. Celtic rămâne fără replică, iar CFR este în playoff-ul Ligii Campionilor după golul din prelungiri al lui Ţucudean. 4-3, suntem calificaţi! Totul graţie unei ”duble” pe care Petrescu a gândit-o perfect, iar fotbaliştii au gestionat-o, în cea mai mare parte a celor 180 de minute, excelent. 
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus