Stiri de ultima ora

LIVE TEXT | România joacă ACUM pentru medalie la Mondialul de tenis de masă. Ovidiu Ionescu / Alvaro Robles vs Kristian Karlsson / Mattiss Flack. Început în forţă, cu set câştigat clar

LIVE TEXT | România joacă ACUM pentru medalie la Mondialul de tenis de masă. Ovidiu Ionescu / Alvaro Robles vs Kristian Karlsson / Mattiss Flack. Început în forţă, cu set câştigat clar
Sport
UPDATE 2-0 Consecvenţi pe jocul lor de aşteptare a greşelii adversarilor, Ovi şi Alvaro nu atacă hazardat şi lovesc variat. Nordicii par că nu găsesc soluţii şi Ovidiu fructifică perfect mingile după retururile bine calibrate ale spaniolului cu care joacă dublu de peste un an. Robles e stângaci, Ionescu joacă cu dreapta, astfel încât cei doi se completează şi mai bine. Apare o crispare în jocul suedezior şi setul se încheie perfect pentru noi: 11-7, 2-0 la general.

UPDATE 1-0 pentru Ovidiu şi Alvaro după primul set. Se joacă pe sistemul 4 din 7. Precişi şi cu un joc agresiv, bine contruit, Ionescu şi Robles şi-au pus în dificultate adversarii cu mingi înşelătoare, care le-au adus gradual avantajul. Susţinuţi în colţul ţarcului de joc de antrenorul Andrei Filimon, Ovi şi colegul său spaniol şi-au ridicat nivelul mental după fiecare punct. Sunt aproximativ 3.000 de spectatori în sala din Budapesta, iar aproape 50 de români au declanşat o acustică infernală.

UPDATE 19:00 A început partida!

UPDATE 18:30 SECRETELE LUI OVIDIU Urmăreşte mai jos o emisiune ProSport LIVE Special cu Ovidiu Ionescu, după ce sportivul din Buzău a cucerit medalia de argint la simplu, în Alicante, toamna trecută, la Campionatul European de tenis de masă

UPDATE 18:15 ŞOC ÎN TURNEU Superstarul german Timo Boll s-a retras azi din competiţie din cauza unei răceli puternice şi nu mai poate juca în sferturi, la dublu, alături de colegul său Patrick Franziska. Cei doi urmau să întâlnească perechea portugheză Apolonia / Monteiro, iar câştigătorii aveau să joace, în semifinale, cu învingătorii partidei în care e implicat Ovidiu Ionescu, de la ora 19:00, ora României. Joao Monteiro, soţul Danielei Dodean, şi colegul său şi-au asigurat astfel bronzul în proba de dublu.

#BreakingNews : @TimoBoll is forced to withdraw from the Men s Doubles competition after failing to recover from a fever. His #ITTFWorlds2019 end here after already pulling out of the Men s Singles this morning. #GetWellSoon . pic.twitter.com/66n3N9DJF2

— ITTF World (@ittfworld) April 25, 2019

UPDATE 18:00 OPINIA SPECIALISTEI Beatrice Romanescu explică pentru ProSport cum se pot impune Ovidiu şi Alvaro Robles. "Au o şansă unică, de care trebuie să profite azi. Cheia meciului cu suedezii? Returul de serviciu fantastic pe care Robles îl execută într-un stil inconfundabil şi mobilizarea lui Ovidiu de a fi ofensiv, eficient, bine plasat. Şi, bineînţeles, schimbul-scurt reuşit", spune Beatrice Romanescu.

Ovidiu Ionescu (30 de ani) şi partenerul său, spaniolul Alvaro Robles, vor juca în această seară, de la ora 19:00, ora României, sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul Campionatului Mondial de tenis de masă din Budapesta, găzduit de complexul Hungexpo. 

De partea cealaltă a fileului vor sta suedezii Kristian Karlsson şi Mattias Flack, unul dintre cele mai valoroase duouri din Europa. Accederea în penultimul act al Mondialul dominat de sportivii asiatici echivalează cu medalia de bronz asigurată pentru tandemul româno-spaniol. Ovidiu Ionescu e ultimul tricolor din lotul lui Cristi Romanescu rămas în cursa pentru medalii la competiţia din Budapesta care se va încheia duminică. Sportivul din Buzău confirmă astfel forma excelentă pe care o traversează din 2018, an în care a devenit vicecampion european la simplu, la turneul din octombrie desfăşurat la Alicante. 

Ionescu şi Robles joacă împreună de peste un an. La Budapesta, în sferturi, aseară, jucătorul din Buzău şi colegul său spaniol au trecut, scor 4-1, de tanedemul Liam Pitchfod (MBR) / Joanthan Groth (DAN). Dacă intră în semifinale, Ionescu şi Robles vor juca mâine cu învingătorii partidei TImo Boll / Patrick Franziska (GER) / Tiago Apolonia / Joao Monteiro (POR). 

România a deplasat la Budapesta, la CM dedicat probelor de simplu, dublu şi dublu mixt, nouă sportivi: Eliza Samara, Dana Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Cristian Pletea şi Rareş Sipoş (antrenori coordonatori Viorel Filimon la feminin şi Andrei Filimon la masculin). Ionescu e ultima speranţă la o medalie a delegaţiei României.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus