Stiri de ultima ora

LIVE BLOG | Danemarca U21 - România U21, marţi, de la 19:30, în preliminariile Euro 2021. O nouă generaţie! Rădoi: "Vom implementa un alt sistem de joc!"

LIVE BLOG | Danemarca U21 - România U21, marţi, de la 19:30, în preliminariile Euro 2021. O nouă generaţie! Rădoi: "Vom implementa un alt sistem de joc!"
Sport
România U21 începe o nouă campanie de calificare la un turneu final cu performanţa extraordinară reuşită la Euro 2019, din Italia şi San Marino, când elevii lui Mirel Rădoi au ajuns până în semifinalele competiţiei. Tricolorii mici încep drumul către Euro 2021 în Danemarca, dar Rădoi este lipsit de aportul unor fotbalişti importanţi precum Ionuţ Radu, fostul căpitan, George Puşcaş, Ionuţ Nedelcearu sau Ianis Hagi. Toţi au făcut pasul către echipa mare, iar selecţionerul a fost nevoit să găsească alte soluţii.

Astfel, şi-au făcut loc în lotul U21 fotbalişti precum Mihai Velisar, Răzvan Oaidă sau George Ganea. Pentru campania care va demara în această toamnă sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1998. Dacă la prima reprezentativă, Cosmin Contra nu a chemat niciun jucător de la FCSB , Mirel Rădoi a decis să îi convoace pe Andrei Vlad, Răzvan Oaidă şi Florinel Coman.

Rădoi: "Vom implementa un alt sistem de joc! Ne vrem să dezamăgim"

Mirel Rădoi a prefaţat partida de debut, cu Danemarca, şi a vorbit despre presiunea rezultatului obţinut de generaţia precedentă la Euro 2019. Selecţionerul a anunţat că va implementa un nou sistem de joc. "Începem un drum nou, e un nou început. Sper să fie un prim pas fericit şi să ne întoarcem acasă cu toate punctele. Întâlnim o echipă cu un selecţioner nou, un spaniol, Albert Capellas, dar ne-am documentat bine. În plus, am avut pe cineva la amicalul lor cu Ungaria.

Trebuie să lăsăm deoparte ce a fost în vară, nu vreau ca jucătorii să resimtă presiunea. Aceasta trebuie să fie pe umerii antrenorilor. Dar am încredere în acest grup şi cred cu tărie că ne putem califica din nou la turneul final.

E clar că singuri am ridicat nivelul aşteptărilor, prin ceea ce am arătat pe teren. Asta nu e un lucru rău, ba din contră. Românii vor din nou să ne vadă acolo şi au încredere în noi că vom reuşi. Asta ne motivează suplimentar. Nu vrem să îi dezamăgim. Vom implementa un alt sistem de joc, dar filosofia va fi aceeasi. Veti vedea aceleaşi lucruri bune ca până acum. Vrem totuşi să aducem în plus temporizarea, cred că asta ne-a lipsit până acum", a spus Mirel Rădoi, conform frf.ro.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus