Stiri de ultima ora

LIVE BLOG | Buzărnescu - Wozniacki, în optimi, la Charleston, în jurul orei 21:30. Mihaela are o a treia şansă de a rezolva ecuaţia daneză, Caroline vine cu o achiziţie "grea" în staff

LIVE BLOG | Buzărnescu - Wozniacki, în optimi, la Charleston, în jurul orei 21:30. Mihaela are o a treia şansă de a rezolva ecuaţia daneză, Caroline vine cu o achiziţie grea în staff
Sport
Rivalitatea celor două este una parte: colege în perioada junioratului în elita mondială, cele două s-au regăsit la o decadă distanţă în faţa primelor meciuri directe în turneele de top ale tenisului feminin. Românca, protagonista unei poveşti aparte în tenis, cu explozie întârziată, şi-a făcut debutul în turneele de Mare Şlem cu meciuri consecutive în faţa lui Wozniacki, la US Open 2017 şi Australian Open 2018, ajungând astfel să joace direct pe marile arene ale lumii.

2019 este un sezon complicat atât pentru Caroline Wozniacki, cât şi pentru Mihaela Buzărnescu.

Daneza, o veche cunoştintă a zgurii verzi de la Charleston, campioană la ediţia 2011 a turneului, ţinteşte prima prezenţă într-un sfert de finală în acest sezon, după ce impactul recent descoperitei artrite reumatoide (afecţiune inflamatorie cronică ce afectează membrele şi induce stări de oboseală accentuată) a căpătat proporţii în final de 2018 şi început de 2019. La 12 luni de la câştigarea primului său titlu de Mare Şlem, Wozniacki nu a putut să îşi apere trofeul la Melbourne, a fost obligată să rateze dubla Doha / Dubai din cauza unei infecţii virale, ajungând astfel la startul întrecerii de la Charleston cu un bilanţ modest pentru standardele sale, 5 victorii / 4 înfrângeri. Startul de la Charleston a fost însă unul cât se poate de convingător pentru Wozniacki, învingătoare în 90 de minute, cu dublu 6-2 în faţa Laurei Siegemund, o jucătoare cu execuţii de fineţe şi joc variat, venită la rândul său după probleme fizice, dar cu evoluţii excelente pe zgură, în turneele în care condiţiile apropie mai mult jocul de hard (titluri consecutive la Stuttgart, pe zgură indoor).

Pentru Mihaela Buzărnescu, turneul de la Charleston vine ca o adevărată gură de oxigen. Ascensiunea sa a fost prompt curmată în 2018 de accidentarea la gleznă suferită în meciul cu Svitolina, la Montreal. Regăsirea ritmului pentru jucătoarea cu stil agresiv, care are nevoie de reglaje fine pentru a nu comite prea multe greşeli neforţate şi a-şi putea exploata abilităţile de a folosi la maximum geometria terenului, a fost extrem de anevoioasă. Pentru prima dată, Miki a legat victorii într-un turneu, după Cincinnati 2018 (prima jumătate a lunii august).

Semnale pozitive în jocul Mihaelei şi o voce nouă în echipa danezei

Jocul Mihaelei Buzărnescu este în creştere evidentă în ultimele săptămâni. Returul a fost performant în faţa americancei Lauren Davis, românca a găsit de multe ori liniile terenului cu execuţiile sale, iar adversara nu a fost în siguranţă nici când mingea a fost trimisă de Mihaela cu forehand, nici când lovitura a venit de pe rever. În plus, miercuri, Miki a trecut extrem de rapid peste momentele mai slabe din jocul său. Trebuie ţinut însă cont şi de faptul că ambele victorii ale Mihaelei au venit, totuşi, în faţa unor sportive aflate în afara Top 180, care nu excelează la capitolul constanţă.

De partea cealaltă, Caroline Wozniacki testează o nouă colaborare, cu italianca Francesca Schiavone (38 ani). Daneza mizează pe experienţa uriaşă a unei sportive capabile să inventeze tot felul de lovituri, cu joc variat şi perfect adaptat zgurii. Expertiza pe zgură este exact ceea ce a căutat Wozniacki - iar Schiavone, cu trofeu în 2010 şi finală în 2011 la Roland Garros - se anunţă un atu important pentru 2019, mai ales în condiţiile în care constanţa şi anduranţa, cele două elemente forte ale danezei, sunt acum puse sub semnul întrebării. Retrasă din tenisul profesionist în urmă cu doar un an. Francesca poate furniza soluţii outside the box pentru Wozniacki, aşa cum Medina Garrigues a jucat un rol extrem de important pentru Jelena Ostapenko.

6-1, 7-5 şi 6-2, 6-3 sunt scorurile victoriilor obţinute de Caroline Wozniacki în faţa Mihaelei Buzărnescu
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus