Stiri de ultima ora

Laura Coman, sportiva care ţinteşte o medalie de aur la Europenele de la Osijek, nu este impresionată de filmele de acţiune dintr-un motiv cât se poate de simplu: „Ştiu că sunt false. La noi precizia este foarte mare”

Laura Coman, sportiva care ţinteşte o medalie de aur la Europenele de la Osijek, nu este impresionată de filmele de acţiune dintr-un motiv cât se poate de simplu: „Ştiu că sunt false. La noi precizia este foarte mare”
Sport
"Mă simt în formă, antrenamentele au decurs foarte bine. Spre deosebire de anul trecut, când poate nu speram la o medalie de aur la Europene, anul acesta plec cu gândul acesta în Croaţia. Mă voi mulţumi însă cu o medalie de orice culoare. Este un am preolimpic cu multe competiţii şi obiectivul este să obţinem calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo încă din 2019", spune sportiva antrenată de Olimpiu Marin.

Stickere pe puşcă şi unghii tricolore

Laura face parte din ”Programul Samurai” al Comitetului Olimpic, alături de alţi sportivi cu potenţial de a cuceri medalii la Tokyo 2020. Dinamovista este războinică însă doar în sala de antrenamente. "În afara sălii, nici nu vreau să aud de arme, să le văd măcar. Nu merg la mare să trag cu puşca să câştig maimuţoi. Sunt concentrată doar pe ce am de făcut. Pregătirea mentală contează peste 50% la tir".

Campioană mondială universitară în 2015, Laura colecţionează stickere de la competiţii şi le lipşte chiar de arma de concurs. Are o singură superstiţie. Îşi vopseşte o singură unghie tricoloră la concursurile importante înainte să apese pe trăgaci. Laura nu se vede ca Angelina Jolie în rol de "Tomb Raider". Spune că viaţa bate filmul. La tir sportiv diferenţa se face doar la câţiva milimetri. "Nu mă impresionează filmele de acţiune, ştiu că sunt false. La noi precizia este foarte mare", spune sportiva samurai.

Alin Moldoveanu, idol apoi coleg

Laura îl are ca model pe Alin Moldoveanu, campionul olimpic de la Londra. Abia se apucase de tir, a văzut concursul la TV şi acela a fost momentul psihologic care i-a marcat cariera. "Pe mine m-a stimulat mult aurul olimpic al lui Alin. Sper să ajungem împreună la Jocurile Olimpice, dar nu trebuie să punem presiune pentru că e important să concurăm cu plăcere. Singurii care sunt de temut sunt sportivii din China, dar nici ei nu sunt roboţi, nu sunt de neînvins. Trebuie doar să fim mai concentraţi ca ei", spune optimistă campioana europeană din 2018 cu naţionala României.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus