Stiri de ultima ora

Lansare carte. ”Tenis – sportul inventat de diavol”, de Adrian Fetecău. Dincolo de glazura strălucitoare şi deosebit de dulce a tortului, blatul este foarte dur

Lansare carte. ”Tenis – sportul inventat de diavol”, de Adrian Fetecău. Dincolo de glazura strălucitoare şi deosebit de dulce a tortului, blatul este foarte dur
Sport
La Târgul de carte ”Gaudeamus”, care s-a încheiat duminică la Romexpo, Adrian Fetecău, de la Radio România Actualităţi, a lansat ”Tenis-sportul inventat de diavol", o carte de 250 de pagini apărută la Editura Corint.

În faţa unei asistenţe numeroase, autorul a vorbit despre această nouă apariţie editorială din carieră, a şaptea, subliniind că se gândea să scrie despre tenis atunci când fiica sa, Irina, îşi va încheia cariera de jucătoare profesionistă, dar până la urmă s-a întâmplat să reuşească doar într-o jumătate de an să pună la punct o poveste care, crede el, va interesa trei categorii de cititori.

Prima, cea a iubitorilor "generali" ai tenisului, care vor descoperi că dincolo de glazura strălucitoare şi deosebit de dulce a tortului, blatul este foarte dur! A doua, a acelora trecuţi prin experienţe "terifiante", asemănătoare celor descrise în carte, care vor avea prilejul, în timpul lecturii, să-şi mai "oblojească" rănile... Şi, în sfîrşit, a treia, aceea a părinţilor care intenţionează să-şi dea copiii să facă tenis de performanţă şi pe care, autorul, îi avertizează că-i aşteaptă un drum dificil, plin de meandre.

Apoi au vorbit invitaţii la lansare: Alina Tecşor, cea care i-a pus racheta în mână Irinei Fetecău şi care i-a fost antrenoare în primii trei ani. În prezent, Alina Tecşor este antrenoarea fetelor din echipa de Fed Cup, ea subliniind la lansare că tenisul are nevoie de astfel de cărţi, în care să se scrie cu sinceritate despre acest sport atât de fascinant, dar atât de dificil. La rândul lui, Cătălin Micula, care a antrenat-o opt ani pe Irina, s-a arătat bucuros că fosta sa elevă este singura jucătoare din tenisul românesc care a avut şansa să se scrie o carte despre ea! A mai vorbit Ionuţ Roşca, tatăl Andreei, fosta junioară de mare succes, care a spus că toate aspectele din lumea "tenisului mic" descrise de "confratele Fetecău" sunt reale şi, în acelaşi timp, dureroase, mai ales cele financiare!

La final s-a adresat asistenţei şi eroina cărţii, Irina Fetecău: "Să fiu personajul principal e o onoare, sunt fericită şi mândră de acest lucru. E o carte palpitantă şi  nu o spun pentru că se vorbeşte despre mine, ci pentru că te ţine cu sufletul la gură ca cititor şi ai vrea să afli ce se întâmplă mai departe. După ce anul trecut am cucerit titlul naţional la senioare, în 2017 am avut multe accidentări, dar am reuşit, totuşi, două finale la turnee de 15000 de dolari şi o semifinală la unul de 25000. La anul sper, în primul rând, să fiu sănătoasă".
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus