Stiri de ultima ora

Ionuț Negoiță vinde clubul Dinamo pentru 1 leu: Investitorul va trebui să își asume datorii de 500.000 de euro

Ionuț Negoiță vinde clubul Dinamo pentru 1 leu: Investitorul va trebui să își asume datorii de 500.000 de euro
Sport
Ionuț Negoiță vinde clubul Dinamo pentru 1 leu: Investitorul va trebui să își asume datorii de 500.000 de euro

Un articol de: Sebastian Pricop - 29 Oct 2019, 13:25

Afaceristul Ionuț Negoiță a anunțat, într-o conferință de presă organizată marți, că vinde pachetul majoritar pe care îl deține la clubul Dinamo pentru 1 leu. Acesta a subliniat că investitorul care va dori să preia clubul trebuie să își asume plata datoriilor de 500.000 de euro.

"Am decis ireversibil, deja de doi ani, să ies din fotbal. Am avut negocieri cu greci, arabi, chinezi, români. Am încercat să vând acest club și să găsesc o soluție care să facă mult mai mult decât am făcut eu.

Din păcate marea majoritate au dat înapoi, dat fiind că nu avem casa noastră. Știți bine, cu stadionul lucrurile sunt blocate, iar acesta e un lucru extrem de important.

Am promis acum câteva luni că într-o lună voi ceda acțiunile. Am avut discuții cu domnul Florică, dânsul mi-a povestit de fonduri de investiții, un proiect ambițions, 5 milioane pe an investiți și am tot sperat că lucrurile sunt serioase, chiar dacă majoritatea îmi spuneau că nu e cazul să am încredere.

Am cedat, am negociat, am fost de acord cu toate propunerile, chiar dacă s-a plecat de undeva de sus și s-a ajuns către zero. Dar, mi-am dat seama că au fost doar povești și dorință de publicitate. Nu mai contează, odată ce mi-am dat seama că e o gogoașă umflată. Am spus că cel/cei care vin să nu aibă o povară și banii pe care îi au să îi investească în club.

Ca urmare, decizia mea a fost și este ca pachetul de 51% să îl vând pe un leu. Asta înseamnă că cei care vin trebuie să aducă 500.000 de euro în societate, pentru a aduce la zi datoriile scadente - salarii, furnizori. Nici nu se pune problema să dau clubul cuiva care nu are acești 500.000 de euro .

Aceasta este decizia mea. Voi fi destul de flexibil și cooperant cu cel care vrea să-i predau ștafeta acestui club.", a declarat Ionuț Negoiță.

Acesta a subliniat că situația poate devenit gravă pentru Dinamo dacă nu preia nimeni clubul și a cerut "marilor bărbați dinamoviști" să se implice.

"E momentul adevărului! Avem legende dinamoviste care vin din fotbal și au bani. Ideal ar fi ca unii dintre ei să preia sau oameni cu bani dinamoviști. Dacă nimeni nu vine să ia clubul, e foarte grav și se primește ceea ce se merită! Nu m-aș gândi la un scenariu grav precum falimentul. Cineva spunea că nu e bine să iei lucruri gratis, așa că un leu e cea mai bună soluție. De azi încolo, soarta clubului e în mâinile dinamoviștilor, asta dacă vor să aibă echipă. Dacă nu se face ceva într-o lună, lucrurile devin periculoase!”, a afirmat Ionuț Negoiță.

Acesta a arătat că pe lângă datoriile deja cunoscute, clubul a mai fost împrumutat cu 850.000 de euro de către societățile pe care le deține. De asemenea, Dinamo mai are datorii și către fostul finanțator Nicolae Badea.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus