Stiri de ultima ora

INTERVIU | Dan Tudorache pune piciorul în prag la Rapid: "Dacă nu se întâmplă asta, mă urc cu picioarele pe ei!" Care sunt şansele ca Mircea Lucescu să vină la Rapid

INTERVIU | Dan Tudorache pune piciorul în prag la Rapid: "Dacă nu se întâmplă asta, mă urc cu picioarele pe ei!" Care sunt şansele ca Mircea Lucescu să vină la Rapid
Sport
Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 şi părintele noului Rapid, aşa cum l-a catalogat Daniel Pancu, a acordat un interviu pentru Prosport în care a atins cele mai arzătoare subiecte. Edilul a vorbit despre posibila revenire a lui Mircea Lucescu în Giuleşti, dar şi despre clauzele pe care actualul tehnician le are în contract.

- Ce v-a determinat să vă implicaţi în renaşterea Rapidului?

Aici s-a născut clubul, în Sectorul 1, la Atelierele Griviţa, chiar dacă rapidişti sunt în toate zonele din Bucureşti şi în toată ţara. Dar nucleul de bază este în Sectorul 1, iar eu m-am considerat obligat faţă de un club de renume care, la un moment dat, era în impas, şi trebuia ajutat. Eu sunt rapidist de mic, din tată în fiu. Sunt îndrăgostit de spiritul Rapidului, de atmosfera de la meciuri. Este diferită faţă de cea de pe alte stadioane. În anii ’85-86, te duceai şi la meciurile jucate de Steaua şi Dinamo în cupele europene, dar atmosfera de la Rapid era unică, nu se compara cu ce găseai la celelalte echipe.

“Sper ca în octombrie să intru în posesia bazei Pro Rapid”

- În clipa de faţă, ce rol are Primăria Sectorului 1 în cadrul clubului?

Noi, în momentul de faţă, nu am dat niciun leu pentru că la mijloc sunt bani publici, nu ar fi fost normal. Când am avut ideea, am dorit să preiau Clubul Sportiv Rapid la Primărie pentru a-l sprijini. Mă refer la toate disciplinele care, acum, ţin de Ministerul Transporturilor. A fost un impediment, cu stadionul. Cadastral este pe Sectorul 1, iar adresa o are pe Sectorul 6. Am avut discuţii cu primarul de la Sectorul 6 şi acel proiect a murit. Mie îmi era foarte simplu să preiau toate disciplinele, handbal, polo, baschet... Nu s-a putut şi m-am axat pe echipa de fotbal. Rolul unei primării nu este să plătească jucătorii, să aducă bani în club. Noi vrem să asigurăm baza de pregătire. Eu aşa le-am promis că le vom pune la dispoziţie logistica, pe o chirie corectă.

- A mai apărut vreo noutate cu baza Pro Rapid?

Vrem să o preluăm, ne chinuim de mult timp să facem asta. Promisiuni am de la Teodorovici, ca şi ministru al Finaţelor, să dea acea hotărâre de guvern, să dea în administrare acea bază la Primăria Capitalei. Pentru că noi, sectoarele, nu avem patrimoniu, după care să ne-o dea nouă în administrare Primăria Capitalei, prin Consiliul General. Deci, pe undeva prin octombrie, ar fi pe ordinea de zi la o şedinţă de Guvern. Eu sper că în octombrie să intru în posesia bazei Pro Rapid şi să o pot pune la dispoziţia nu numai pentru clubul Rapid, ci a tuturor cluburilor care vor să facă performanţă. Este vorba de o bază foarte mare, de 3 hectare şi jumătate, şi este păcat, este în paragină. Mă duc periodic acolo, parcă să-mi fac rău, mă doare cum arată acum. Sper să ajungă în octombrie în administrarea noastră şi în câteva luni să o punem la dispoziţia locuitorilor Sectorului 1 şi echipei Rapid.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus