Stiri de ultima ora

HC Dobrogea Sud Constanţa face concurenţă primei reprezentative la fotbal! Liderul Ligii Naţionale de handbal este în faţa unui meci cu miză uriaşă în Europa

HC Dobrogea Sud Constanţa face concurenţă primei reprezentative la fotbal! Liderul Ligii Naţionale de handbal este în faţa unui meci cu miză uriaşă în Europa
Sport
HC Dobrogea Sud Constanţa susţine sâmbătă, de la ora 18:00, unul dintre cele mai importante meciuri în istoria clubului, partida cu Holstebro din Grupa C a Cupei EHF, care o poate propulsa către sferturile de finală ale competiţiei. Cu un succes, „delfinii” obţin matematic locul 2.

Victoria în acest meci nu-i asigură calificarea echipei din Constanţa, dar îi oferă perspective foarte bune înaintea ultimei etape la Porto. THW Kiel a câştigat deja Grupa D, motiv pentru care va fi direct calificată în Final Four, turneu pe care îl va organiza. În acest fel, în sferturile de finală vor mai accede celelalte trei câştigătoare de grupă plus cele mai bune trei echipe clasate pe locul 2.

În acest moment, celelalte formaţii aflate pe locul secund au următoarea situaţie: St. Raphael – 6 puncte (Grupa A), Tatabanya – 5 puncte (Grupa B), GOG – 4 puncte (Grupa D). De remarcat faptul că în Grupa B, în acest weekend, se desfăşoară meciul Nexe – Tatabanya, croaţii fiind lideri cu 6 puncte.

Cu 8 puncte la finalul grupei, HCDS va fi calificată în proporţie de peste 90% în faza următoare, dar Holstebro va avea şanse infime chiar şi dacă va obţine patru puncte din jocurile cu Constanţa şi Cuenca. Acest ultim aspect nu face însă meciul mai uşor pentru HCDS.

Constanţa tratează acest meci ca pe o veritabilă finală şi speră să fructifice forma sportivă foarte bună în care se află în această perioadă.

”Ne dorim să scriem istorie în acest weekend la Constanţa. Ne dorim ca suporterii să vină să ne susţină, chiar dacă este şi meciul fotbal al echipei naţionale a României la aceeaşi oră. Eu zic că şansele sunt 50-50, diferenţa sper să o facă publicul. Să facă o atmosferă de mare meci”, a declarat Rudi Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud Constanţa, conform site-ului oficial al clubului.

”Le ştim şi punctele tari şi pe cele slabe. I-am studiat. Diferenţa între două echipe bune o fac psihicul şi experienţa. Şi terenul, bineînţeles. Dacă va fi sala plină, ar fi un mare atu. Trebuie să câştigăm şi să vedem ce va face Gudme. Noi ne jucăm şansa”, a precizat şi George Buricea.

HCDS Constanţa traversează o perioadă de graţie atât în Cupa EHF, dar şi în Liga Naţională, unde ocupă locul 1.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus