Stiri de ultima ora

Halep revine peste două săptămâni: Unde va juca prima dată şi ce şanse sunt să urce pe locul 1 după Wimbledon

Halep revine peste două săptămâni: Unde va juca prima dată şi ce şanse sunt să urce pe locul 1 după Wimbledon
Sport
Clasamentul WTA care a fost publicat, luni, a oficializat căderea Simonei pe 8. În acest top, campioana de la Roland Garros, Ashleigh Barty, a urcat de pe 8 pe 2, iar învinsa ei din ultimul act, cehoaica Marketa Vondrousova, a ajuns de pe 38 pe 16. 

Revenind la Halep, aceasta va avea o scurtă vacanţă, înainte de a aborda cele câteva săptămâni care înseamnă sezonul de iarbă. În 2018, românca n-a avut niciun turneu pregătitor pe această suprafaţă şi a mers direct la Wimbledon. Acum, ea va juca, mai întâi, la Eastbourne (23-29 iunie), după care va ataca Wimbledon (1-14 iulie).

Având în vedere că, anul trecut, Simona a fost eliminată în turul III la All-England Club, la ediţia din acest an, ea n-are presiunea clasamentului, având de apărat doar 130 de puncte. Totuşi, în condţiile în care e o distanţă uriaşă între ea şi liderul mondial, Naomi Osaka, de 2.523 de puncte, Simona n-are nicio şansă de a recuceri fotoliul de lider, indiferent de ce va face în al treilea Grand Slam al anului.

Cel mai bun rezultat înregistrat de Halep la All-England Club a fost atingerea semifinalelor în 2014. De atunci, ea n-a depăşit niciodată sferturile, unde s-a oprit în două rânduri, în 2016 şi 2017. 

Anul trecut, Wimbledon a fost câştigat de Angelique Kerber, care a învins-o pe Serena Williams în finală.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus