Stiri de ultima ora

Gerard Pique, replică pentru Ion Ţiriac, după ce fotbalistul Barcelonei a fost jignit de român: "Probabil vede un soi de competitor"

Gerard Pique, replică pentru Ion Ţiriac, după ce fotbalistul Barcelonei a fost jignit de român: "Probabil vede un soi de competitor"
Sport
Desfăşurat de-a lungul a şapte zile, în noiembrie, competiţia care va alinia la start 18 echipe va încerca să fie un competitor important pentru Mutua Madrid Open, turneu patronat de Ion Ţiriac şi organizat la începutul lunii mai, tot în capitala Spaniei,, pentru care miliardarul român a reuşit să obţină un contract în valoare de 81 milioane de euro, în perioada 2021 - 2031.

Pique a declarat că, probabil, Ţiriac vede în noul format al Cupei Davis un concurent pentru turneul său de la Madrid: “Nu vreau să intru într-un conflict cu el. Evident, înţeleg că are un turneu în Madrid şi vede un soi de competitor în relaţia cu Guvernul şi Primăria din Madrid, dar vom vedea ce va fi în noiembrie”, a declarat fotbalistul pentru Eurosport, citat de puntodebreak.com.

Pique a mai adăugat că la ediţia din acest an a Cupei Davis, care va avea loc în noiembrie, şi-au anunţat deja prezenţa Rafael Nadal şi Novak Djokovic. De asemenea, sunt discuţii cu Roger Federer pentru ca acesta să vină la ediţia din 2020.

"Am ajuns acum să iau lecţii de la un jucător de fotbal cum se face Cupa Davis. 18 echipe în 7 zile, joacă pentru bani. I-am spus domnului Pique că am inventat şi eu la fotbal o treabă. Am vorbit cu Blatter să-l aduc înapoi şi de anul viitor penalty-ul nu se bate cu piciorul, se bate cu capul! Şi a întrebat: . Zic N-a înţeles nimic, dar nu mă mir, e jucător de fotbal", a fost reacţia lui Ion Ţiriac, într-o conferinţă de presă, după aflarea noului format propus de compania lui Gerard Pique.

Cupa Davis a fost inaugurate în anul 1900, iar partidele obişnuiau să se dispute de-a lungul a patru weekend-uri, pe terenul şi suprafaţa aleasă de ţara aleasă gazdă. Din această ediţie nu vor mai exista ţări gazdă, competiţia urmând să se desfăşoare la Madrid în 2019 şi 2020.

În acest an, competiţia se va desfăşura în “La Caja Magica”, în perioada 18-24 noiembrie. Vor participa 18 echipe, dintre care 12 vor veni din calificări. Restul locurilor vor fi ocupate de semifinalitele din ediţia precedentă şi de două naţiuni care vor primi invitaţii.

Noul format propune un sistem cu şase grupe de câte trei echipe. Câştigătoarele grupelor şi cele mai bune două locuri secunde vor obţine calificarea în sferturile de finală.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus